Web Analytics
scris duminică, 06.10.2024

Prețul curentului electric va crește cu până la 120% din 2025

Prețul energiei electrice ar putea crește cu până la 120% după 1 aprilie 2025, când expiră plafonarea prețurilor, dacă autoritățile nu vor lua nicio măsură până atunci.

Prețul curentului electric va crește cu până la 120% din 2025

Asta înseamnă că jumătate din populația țării ar putea plăti prețuri aproape duble, iar 40% din consumatori vor achita prețuri cu aproximativ 75% mai mari decât în prezent.

Prețul energiei electrice după plafonare va fi cu până la 120% mai mare decât înainte de plafonare, se arată într-o analiză a Asociației Energia Inteligentă.

Citește și: ISU caută să angajeze pompieri fără bac

În prezent, consumatorii casnici plătesc tarife diferite, în funcție de consum și de alegerea furnizorului, cu prețuri care variază de la 0.67 lei pe Kilowatt-oră la 1,28 pe Kilowatt-oră cu TVA inclus. Prețul ofertat pentru perioada post-plafonare este cu 100 – 120% mai mare decât prețul de dinainte de plafonare. Față de prețul actual, tarifele vor fi: cu 1,5 – 11% mai mari pentru utilizatorii cu un consum mai mare de 255 kWh/lună; cu 62 – 78% mai mari pentru românii cu un consum între 100 – 255 kWh/lună; cu 90 – 110% mai mari decât prețul actual al consumatorilor cu un consum de până în 100 kWh/lună.

Citește și: Accident pe Valea Oltului. O tânără de 25 de ani, din Argeș, a murit, iar cinci persoane au fost rănite

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...