Web Analytics
scris joi, 03.10.2024

PAOK Salonic, cea mai cosmopolită echipă din fotbalul mondial

Joi, 3 octombrie, de la ora 22, FCSB va avea, în deplasare, un meci dificil cu PAOK Salonic, în Europa League. Campioana va juca în deplasare, în compania unei echipe care este formată din fotbaliști din toată lumea.

PAOK Salonic, cea mai cosmopolită echipă din fotbalul mondial

Vestiarul lui PAOK este cel mai cosmopolit din fotbalul actual. Antrenorul român Răzvan Lucescu este șef pentru fotbaliști din 19 țări și, la rândul său, are un staff multinațional.

Conform fanatik.ro, PAOK are în lot numai cinci greci. Restul fotbaliștilor provin din Cehia, Guinea, Spania, Franța, Croația, Rusia, Austria, Brazilia, Serbia, SUA, Gambia, Polonia, Ghana, Maroc, Tanzania, Anglia, Bulgaria și Portugalia.

Căpitanul echipei este portughezul Vieirinha. Fundașul de 38 de ani este la al 12-lea sezon pentru PAOK. El a câștigat Campionatul European din 2016, alături de Cristiano Ronaldo și celelalte vedete din naționala lusitană.

Rusia, țara patronului Ivan Savvidis, are doi fotbaliști în lot. Atacantul Chalov și mijlocașul Ozdoyev sunt fotbaliști de națională, dar nu pot evolua în competițiile UEFA și FIFA, din cauza interdicțiilor generate de războiul cu Ucraina.

Valoarea lotului celor de la PAOK se ridică la 93 de milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător din lot este Giannis Konstantelias, evaluat la 17 milioane de euro.

Dincolo de cele 19 naționalități aflate în dreptul fotbaliștilor lui PAOK, echipa elenă are și un staff multinațional. Principalul Răzvan Lucescu este român, secundul său Nicolae Constantin are aceeași naționalitate. Alți doi secunzi sunt italieni, Gianpaolo Castorini și Matteo Spatafora.

Citește și: David Popovici se implică în campanii umanitare

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...