Web Analytics
scris luni, 30.09.2024

Inundații în localități din 16 județe. Peste 3500 de oameni au fost evacuați în județul Galați

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare Cod roşu de ploi torenţiale şi abundente valabilă până luni dimineaţa în judeţul Galaţi şi coduri portocalii și galbene de furtună și ploi torențiale în restul țării. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a transmis că ”cea mai mare îngrijorare” este în Galați, unde populația este evacuată din zonele de risc și unde inundațiile au făcut ravagii și în urmă cu două săptămâni.

Inundații în localități din 16 județe. Peste 3500 de oameni au fost evacuați în județul Galați

ISU anunță că 35 localități din 16 județe și municipiul București erau afectate duminică, până la 20:00, de ploi și furtuni. Au fost evacuate 3.550 de persoane din 19 localități din Galați, în județul Vaslui 60 persoane din 3 localități și din județul Brașov (localitatea Budila) 2 persoane au mers la rude/aparținători.

Citește și: Ce spun specialiștii:”Ciclonul Ashley nu există”

”În contextul avertizărilor de fenomene meteorologice ce vizează instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, în data de 29.09.2024, în intervalul orar 07.00 – 20.00, s-au înregistrat efecte în 35 localităţi din 16 judeţe (AR, AG, BR, BV, CV, DB, HD, IS, IF, NT, OT, PH, SJ, SB, TM şi VL) şi municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 case, 7 curţi, 3 beciuri, 1 subsol de bloc, 1 instituţie publică şi 1 depozit operator economic, cât şi pentru degajarea a 25 copaci şi 2 stâlpi de electricitate prăbuşiţi pe carosabil, fiind avariate 3 autovehicule”, a transmis, duminică seară, IGSU.

Aproape 100 de unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi vor avea activitatea suspendată luni, transmite Agerpres.ro. Ministerul Educaţiei precizează că situaţia actuală, care include şi evacuarea localităţilor afectate de fenomenele meteo extreme, nu permite, în cazurile menţionate, desfăşurarea cursurilor în format online. Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ aflate în situaţia de a suspenda activitatea didactică vor stabili măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare.

Citește și: Peste 300 de salariaţi părăsesc luni Uzina Dacia de la Mioveni. cu cereri de plecare voluntară

Apele Române Prut-Bârlad anunță că vor la dispoziție câte 2000 de saci care vor fi montați în fiecare din localitățile situate în zonele afectate din județul Galați pentru a proteja populația și gospodăriile. Totodată, Apele Române Siret anunță că au pus la dispoziție 6000 de saci pentru protejarea localităților Corod, Valea Mărului, Cudalbi și Costache-Negri.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită