Web Analytics
scris miercuri, 25.09.2024

Milionarul Sever Mureșan a murit într-un spital din Franța

Milionarul Sever Mureșan s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani. Fostul om de afaceri se confrunta cu probleme serioase de sănătate. Recent, familia îl transferase dintr-un spital din România la o clinică din Dijon, Franța. Din păcate, starea lui era extrem de gravă, iar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Milionarul Sever Mureșan a murit într-un spital din Franța

În luna iulie a acestui an, Sever Mureșan a fost internat în stare gravă la Spitalul Militar. Milionarul a suferit un AVC și a ajuns la Secția de Terapie Intensivă. Din nefericire, starea lui de sănătate s-a agravat progresiv.

Citește și: Relocarea ursoaicei cu pui de pe Transfăgărăşan a fost îngreunată de apariţia altui urs

Sever Mureșan a jucat tenis, în tinerețe. A fost membru al echipei române de Cupă Davis, iar în anii 1970-1983 a fost primul jucător profesionist de tenis român membru al Association of Tennis Professionals. Ulterior, a renunțat și a intrat în lumea afacerilor. În martie 1991, milionarul a devenit cofondator al Băncii Dacia Felix, a doua bancă privată românească.

Sever Mureșan a lansat operațiunea „Pâine pentru România”, prin asocierea firmelor „Croissant de France Invest” cu fabricile de pâine românești „Panegrano” din Cluj, dar și „Plevnei” și „Libertatea” din București, creând societatea Paniro SA. De asemenea, milionarul a fondat Grupul SM Invest, cu 50 de filiale și peste 6.000 de angajați. În 1995, a ajuns cel mai mare grup privat din România.

Citește și: Criză în sănătate. Pacienți cu cancer, trimiși acasă din lipsă de medicamente

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită