Web Analytics

Ministrul britanic de externe îl compară pe Trump cu Ceaușescu

de | 31.01.2017 16:01 | Actualitate

ceausescureginaPeste 1,6 milioane de britanici au semnat, potrivit datelor existente marţi după-amiază, o petiţie adresată Parlamentului prin care cer interzicerea vizitei lui Donald Trump pentru a se evita o situaţie ofensatoare pentru regina Elizabeth, relatează site-ul agenţiei Reuters citată de Mediafax. În acest context, Parlamentul de la Londra a dispus organizarea unei dezbateri pe 20 februarie despre oportunitatea vizitei noului preşedinte american.

Petiţia a fost lansată înainte ca premierul Theresa May să îl invite oficial pe Donald Trump în Marea Britanie, colectarea semnăturilor accelerându-se pe fondul deciziei noului preşedinte american de a interzice temporar imigraţia din şapte state situate în Orientul Mijlociu şi Africa.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a insistat, în cadrul unei sesiuni din Camera Comunelor, că este de părere că majoritatea membrilor vor recunoaşte că trebuie să se facă pregătirile pentru ca Trump să fie primit în ţară, făcând trimitere la vizita lui Nicolae Ceauşescu în Marea Britanie.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii