Web Analytics
scris luni, 23.09.2024

Desertul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Iată cum se prepară

În Epoca de Aur, prăjiturile Boema, Pionierul sau Carpați făceau furori în Europa. Rețetele, păstrate cu grijă de bucătarii lui Nicolae Ceaușescu, sunt acum cunoscute de toată lumea.

Desertul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Iată cum se prepară

Evenimentul Zilei a publicat rețetele acestor deserturi la care, pe timpuri, lumea râvnea. Un preparat interesant  este tortul preparat fără făină, rezervat pe atunci doar pentru cuplul Ceaușescu, deși dictatorul suferea de diabet. Prăjitura cu gem și cocă rasă era una dintre favoritele lui Nicolae Ceaușescu, fiind un adevărat „deliciu comunist”. Simplă, gustoasă și ușor de preparat, rețeta acestei prăjituri a ajuns, până la urmă, cunoscută de toată lumea.

Iată cum o poți pregăti  acasă. Ai nevoie de: 200 g unt; 2 căni de făină; 1 ou; 1/2 cană de zahăr; 1 linguriță praf de copt; Coaja rasă de la o lămâie; 1 cană de gem (caise, zmeură, afine).

Citește și: Italienii de la Webuild au trasat marcajele rutiere pe primii 16 kilometri ai tronsonului  Pitești – Curtea de Argeș, parte din Autostrada Sibiu – Pitești

Mod de preparare:  Preîncălziți cuptorul la 180°C; Ungeți o tavă de aproximativ 20×20 cm cu unt sau folosiți hârtie de copt; Amestecați făina, praful de copt și coaja de lămâie într-un bol; Într-un alt bol, bateți oul cu zahărul până obțineți o pastă omogenă; Adăugați untul topit și amestecul de făină. Dacă aluatul este prea uscat, adăugați puțin lapte; Presați două treimi din aluat în tavă pentru a forma baza; Întindeți gemul uniform peste acest strat; Radeți restul de aluat peste gem, obținând un strat crocant; Coaceți prăjitura timp de 30-35 de minute, până când devine aurie; Lăsați-o să se răcească complet înainte de a o tăia în bucăți și a o servi.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...