Web Analytics
scris sâmbătă, 21.09.2024

Circa o mie de persoane protestează în centrul Bucureștiului pentru drepturile animalelor

Circa o mie de iubitori de animale din toată țara s-au adunat, sâmbătă, la Piață Univeristății, de unde au plecat în marș spre Parlament, pentru a protesta față de eutanasierea animalelor fără stăpân, dar și împotriva vânătorii sau a condițiilor din ferme. O mare parte dintre participanți sunt însoțiți de câini, transmite reporterul Pets&Cats.

Circa o mie de persoane protestează în centrul Bucureștiului pentru drepturile animalelor

Stăpânii de animale scandează în marș ,,vânătoarea nu e sport’’, iar fiecare are banere cu mesaje pentru autorități:  ,,Stop eutanasierii câinilor nevinovați. Merită și ei să trăiască.’’; ,,Exportul cu animele vii = cruzime’’; ,,Brâncuși iubea animalele, voi de ce nu o faceți?’’ – Târgu-Jiu #60 de suflete ucise; ,,Milioane de lei din bani publici, risipiți de hingherii privați!’’: ,,Luptăm pentru sterilizarea pisicilor comunitare’’; ,,Exporturile de animale = moarte! Să fie interzise!’’; ,,14.600 de oi prinse vii – blocate- înecate’’; ,,Jos puștile de pe urși!’’; ,,O femelă nesterilizată poate avea 4 fătări/an. Puiuții ei vor face alți pisoi la fiecare 7 luni. Toți aceștia vor produce în timpul vieții – 400.000 de vieți nevinovate’’.

Citește și: Criminalul care şi-a ucis soţia cu ciocanul de şniţele a fost trimis în judecată

Cerințele anunțate de organizatori: 1. Interzicerea cuștilor și îmbunătățirea condițiilor din fermele industriale – Asigurarea condițiilor care permit animalelor să își exprime comportamentele naturale. 2. Limitarea transportului de animale vii din ferme la 8 ore și interzicerea exportului de animale vii către țări terțe. 3. Recensământul animalelor de companie din România – O bază de date pentru toate animalele de companie. 4. Înlocuirea eutanasierii cu sterilizarea în masă a câinilor – Reducerea suferinței câinilor. 5. Interzicerea vânătorii sportive – Pentru toate animalele sălbatice. 6. Interzicerea producției și comercializării blănurilor naturale – Oprirea suferinței animalelor crescute pentru blană. 7. Introducerea în programa școlară a unei ore de protecția mediului, protecția animalelor și nutriție. 8. Interzicerea deținerii de animale pe o perioadă de cel puțin 10 ani pentru persoanele condamnate pentru cruzime asupra animalelor. 9. Obligativitatea sterilizării și microcipării pisicilor – Implementarea programelor de tipul „Prinde, Sterilizează, Eliberează” pentru reducerea populației de pisici fără stăpân. 10. Interzicerea grădinilor zoologice – Transformarea celor existente în sanctuare și centre de educație pentru copii. Introducerea în țară a speciilor care nu sunt native României să fie interzisă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...