Web Analytics
scris vineri, 13.09.2024

SJU Pitești devine Centru Regional de Screening pentru Cancer

SJU Pitești devine Centru Regional de Screening pentru Cancer

Spitalul Județean de Urgență Pitești devine, din această toamnă, pentru o perioadă de 5 ani, Centru Regional de Screening pentru Cancer.

Spitalul urmează să beneficieze de echipamente ultramoderne furnizate de Ministerul Sănătății pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin prin metode de genetică moleculară (PCR) și citologice ( test Papanicolau).

În acest context, așa cum a precizat și managerul Adrian Dumbravă la Arges TV, argeșenii vor avea facilități de diagnostic molecular, de ultimă generație cu o linie completă, care să anuleze necesitatea de deplasare a bolnavilor de cancer în centre universitare.

Citește și Spitalul Judeţean, dat în judecată de constructorii noului corp de clădire la Curtea de Arbitraj

Unul dintre doctori s-a specializat la Oxford

„Am descoperit, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, medici de valoare deosebită și vrem, cu sprijin de la Consiliul Judeșean Arges, ca specialitățile unde avem acești medici să devină de top la nivel național. Vorbim aici de secțiile de Cardiologie, Cardiologie intervențională, Neurologie, Laboratorul de analize medicale și în mod special Serviciul de Anatomie Patologică și Prosectura condus de domnul doctor Man George Mihail.

Avem aici un potențial fantastic pentru dezvoltarea acestei specialități. Din păcate, cancerul face ravagii și trebuie să ne pregătim. În fiecare an avem peste 1000 de noi cazuri pe care le depistăm la Spitalul Județean de Urgenta Pitesti.

Astfel, pacienții din Argeș vor beneficia de diagnostic molecular de ultimă generație cu o linie completă, care să anuleze necesitatea de deplasare a bolnavilor de cancer în centre universitare.

Aici avem pe Dr. Man George Mihai- medic primar anatomopatolog, șeful Serviciului Anatomie Patologică și Prosectura, specializat în diagnosticul citologic și Dr. Uscatu Constantin Daniel, medic primar anatomopatolog specializat în genetica moleculară, care a avut un stagiu de pregatire la Oxford în timpul doctoratului.

Cred că vom putea pune în valoare acești oameni și aceste secții în primul rând în beneficiul pacienților județului Argeș!”, a declarat Adrian Dumbravă, manager Spitalul Județean de Urgență Pitești.

De precizat că Spitalul Județean de Urgență Pitești este singurul spital din Argeș și din județele limitrofe care a intrat în acest program.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Este impresionant să vedem cum Spitalul Județean de Urgență Pitești devine un centru regional de screening pentru cancer, oferind astfel acces la diagnostic molecular de ultimă generație pentru pacienții din Argeș. Mă întreb dacă aceste noi echipamente și expertiza specialiștilor vor reuși să reducă semnificativ numărul cazurilor nediagnosticate din timp. Totodată, cât de accesibil vor fi aceste servicii pentru toți pacienții, având în vedere că, deși tehnologia este modernă, costurile asociate ar putea fi ridicate?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...