Web Analytics
scris miercuri, 11.09.2024

Primarul Cristian Gentea: „Am pierdut aproape un an şi jumătate, dar vom avea transportul public pe care l-am dorit”

Primarul Piteștiului a semnat marți, 10 septembrie, contractul pentru realizarea celei de-a V-a investiții din cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”, respectiv integrarea sistemului de e-ticketing pentru transportul public și implementarea de panouri informative în timp real în autobuze. Semnarea contractului a avut loc după o întârziere de un an și patru luni de contestații, făcute la toate instanțele abilitate de către ocupantul locului secund la licitație.

Primarul Cristian Gentea: „Am pierdut aproape un an şi jumătate, dar vom avea transportul public pe care l-am dorit”

Scopul acestui proiect este îmbunătățirea infrastructurii de transport public a municipiului prin dotarea cu un sistem complet și modern de tip e-Ticketing, care permite plata călătoriei cu bilet, card de călătorie, card bancar, telefon, sms etc. Sistemul pune la dispoziția operatorului de transport și trei casierii moderne pentru emiterea și personalizarea cardurilor, automate de reîncărcare și vânzare carduri, aplicații software etc. Valoarea contractului este de 23.422.054,00 de lei, inclusiv TVA.

„După 1 an și 4 luni de contestații la toate instituțiile abilitate, firma contestatară a licitației a pierdut, iar ofertantul, cel care a fost declarat de la bun început câștigător, poate începe derularea investiției noastre! Am pierdut aproape un an și jumătate, dar vom avea transportul public pe care l-am dorit, unul dintre cele mai moderne din țară! Integrăm sistemul de e-ticketing pentru transportul public de călători (plata cu bilet, card de călătorie, card bancar, telefon, prin sms, cu acces la aplicațiile de plată a tarifelor diferențiate sau pentru gratuități) și implementăm panourile informative în autobuze, pentru a oferi informații de călătorie în timp real!”, a declarat Cristian Gentea.
Primarul a mai spus că asocierea de firme va finaliza lucrările în 10 luni. Contractantul este Asocierea KONTRON SERVICES ROMANIA (lider de asociere), Thoreb Information Systems, LOGIC IT CONSULT S.R.L. și subcontractant POWER BACK-UP SERVICES.
M.S.

Citește și Gentea dă în judecată statul/Romsilva pentru Pădurea Trivale! „Tăvălugul a pornit!”

Citește și La Piteşti, primul sistem public de panouri solare pentru locuinţe din România! Cristian Gentea: „Oraşul nostru a luat startul perfect: primele 124 de apartamente sunt deja racordate!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...