Web Analytics
scris miercuri, 04.09.2024

Alegerile prezidențiale costă peste un miliard de lei

După suplimentarea bugetelor instituțiilor implicate în organizarea alegerilor parlamentare din acest an, s-au stabilit și sumele necesare scrutinului electoral în urma căruia vom avea un nou președinte.

Alegerile prezidențiale costă peste un miliard de lei

Citește și: Secretul din spatele creșterii vârstei de pensionare. Ce spune INS

Iar dacă votul pentru parlamentari costă 878 de milioane de lei, cel dat la prezidențiale, în două tururi, depășește un miliard de lei. Mai exact, 1.390.555.000 lei!

Banii dați din bugetul de stat au ajuns în conturile ministerelor de Interne și Externe, la STS, Autoritatea Electorală și Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi utilizați în scopul asigurării cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Președintele României din anul 2024.

Din totalul menționat anterior, peste 900 de milioane lei vor asigura cheltuielile de personal, peste 400 de milioane sunt pentru bunuri și servicii, iar circa 50 de milioane lei – pentru cheltuieli cu active nefinanciare.

Cătălin I. Butoiu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...