Web Analytics
scris miercuri, 04.09.2024

Petiție împotriva canonizării lui Arsenie Boca

O petiție on-line împotriva canonizării călugărului Arsenie Boca a strâns sute de semnături. Autorul ei a enumerat un șir de motive stranii pentru care duhovnicul supranumit „sfântul Ardealului” nu trebuia trecut în rândul sfinților Bisericii Ortodoxe.

Petiție împotriva canonizării lui Arsenie Boca

Părintele Arsenie Boca este un cunoscut şi îndrăgit duhovnic român, care, de curând, a fost şi canonizat.  Deşi i-a bucurat pe mulţi, decizia Sfântului Sinod a făcut ca pe internet să circule o petiţie care contestă acestă alegere. Creatorul acestei petiţii l-a descris ca practicant de Yoga, vrăjitorie şi hipnoză, fapte care ar împiedica o canonizare.

Citește și: Cei care hrănesc urşii pe Transfăgărăşan vor fi amendaţi de două ori

„Studentul Boca, cât era ziua de lungă, făcea exerciții de concentrare după o carte de hatha yoga, în fața oglinzii, uitându-se între ochi”, scrie autorul petiției.

Însă, cei mai mulţi dintre români cred că decizia Sfântului Sinod este cea corectă, datorită minunilor pe care Arsenie Boca le-a săvârşit. 500 de persoane au semnat deja petiţia împotriva ridicării lui Arsenie Boca la rangul de sfânt.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Baietii astia ar trebui sa puna mana pe carte sa vada ce inseamna yoga si autocontrolul care este o stiinta la fel de veche daca nu si mai veche decat crestinismul.Se crede ca si Iisus ar fi folosit tehnici budiste si hinduiste in interactiunea sa cu mase mari de oameni care,daca sunt folosite in scop pasnic si util nu sunt deloc periculoase.Deasemenea nu este de condamnat ca parintele avea capacitati paranormale pentru ca s-a nascut cu acestea.Deasemenea daca sunt folosite in scopuri pasnice pot face mult bine cum dealtfel si mult rau ceea ce nu a fost cazul.Multi oameni care nu inteleg niste lucruri dau vina pe vrajitorie ca in evul mediu.Este un lucru bun ca a fost canonizat iar cei care contesta ar trebui sa fie constienti ca parintele s-a remarcat prin faptele bune pe care le-a facut.Dar intotdeauna gasim si astfel de oameni.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...