Web Analytics
scris joi, 29.08.2024

Scene din viaţa culturală piteşteană (92)

Dl. Mircea Udrescu (1942 – 2018), cercetător în științe naturale, a fost cel mai bun prieten (și coleg de clasă) al lui Cornel Chiriac, celebrul jurnalist radio piteștean, realizator al emisiunii „Metronom”, la Radio București și la Radio „Europa Liberă”. Dl. Udrescu i-a dedicat trei cărți lui Cornel Chiriac, cel ucis, la 33 de ani, într-o parcare de München.

Scene din viaţa culturală piteşteană (92)

În a doua carte, „Metronom. O emisiune de Cornel Chiriac”, a propus ca o stradă din Pitești să-i poarte numele celui mai important jurnalist radio născut la Pitești. Autoritățile locale au fost receptive și, din 2011, o stradă din Prundu, de 1 km, paralelă cu b-dul Petrochimiștilor, a fost botezată „Cornel Chiriac”.
În imagine este dl. Mircea Udrescu, la 24 aprilie 2011, venit special de la Bruxelles, unde se stabilise din 1990, după mineriade, spre a se bucura că propunerea sa s-a materializat, a se fotografia și a se deplasa chiar pe strada Cornel Chiriac.
Iată cum o carte poate influența istoria contemporană a municipiului.

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (91)

Citește și Modelul ARO M 461, succes în Columbia şi ARO 10 modificat cu interior de Mercedes-Benz

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...