Web Analytics
scris vineri, 23.08.2024

A murit argeșeanul George Gorgoi, fost antrenor al Nadiei Comăneci

Unul dintre pionierii școlii românești de gimnastică și fost antrenor al Nadiei Comăneci după 1977, George Gorgoi a încetat din viață din cauza unei boli necruțătoare. Anunțul a fost făcut de Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, pe pagina sa de Facebook. Fostul antrenor de gimnastică George Gorgoi  a murit joi.

A murit argeșeanul George Gorgoi, fost antrenor al Nadiei Comăneci

Citește și: Tânără rănită în accidentul de la 2 Mai provocat de Vlad Pascu: Să retrăieşti acele momente iar şi iar este foarte dureros

”Ne-a părăsit George Gorgoi, argeșeanul care a fost unul dintre primii antrenori ai Nadiei Comăneci. Originar din Mărăcineni, a fost unul dintre pionierii şcolii româneşti de gimnastică. În 1969, când s-a înfiinţat centrul de gimnastică de la Oneşti, a fost unul dintre antrenorii selecţionaţi să lucreze acolo. A fost nu doar un apropiat al Nadiei, ci și un mare descoperitor și promotor al gimnastelor care au câștigat titluri mondiale și olimpice pentru România. A emigrat în Israel apoi Canada, pentru a se stabili într-un final America, în 1983 după o dispută avută cu șeful sportului de atunci. Avea să devină unul dintre acei antrenori români care au reușit să urce, treaptă cu treaptă, gimnastele SUA spre performanță, dar nu a uitat niciodată județul de unde a plecat.

Știu că, în urmă cu aproape șapte sau zece ani, revenit în țară, dorea să construiască în Argeș un centru de gimnastică. Din păcate, planurile sale nu i s-au concretizat din varii motive. Ce păcat! Mă gândesc unde ar fi fost acum Argeșul și gimnastele din Argeș…. Dumnezeu să îl odihnească!”, a anunțat Adrian Bughiu.

Foto: Facebook Adrian Dumitru Bughiu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...