Web Analytics
scris miercuri, 21.08.2024

Sfatul psihologului. 5 sfaturi pentru o afacere de familie de succes

Inovarea este adesea cheia succesului pe termen lung. În timp ce unele întreprinderi de familie inovează mai puțin atunci când îmbătrânesc, altele sunt foarte performante și inovatoare pe parcursul mai multor generații.

Sfatul psihologului. 5 sfaturi pentru o afacere de familie de succes

Care este secretul unei afaceri de familie de succes? Am adunat câteva ponturi pentru a vă asigura că afacerea dvs. de familie, sau cea pentru care lucrați, rezistă de-a lungul generațiilor:
1. Comunicați: Familiile au propriul lor mod de a comunica și, după cum mulți terapeuți de familie vă vor spune, nu este întotdeauna cel mai bun mod. Sfidați convențiile și faceți din comunicarea deschisă și regulată o parte esențială a afacerii dumneavoastră de familie.
2. Evoluați: Când vine vorba de longevitate și de succesul care vine odată cu ea, schimbarea în funcție de vremuri este esențială pentru orice afacere, în special pentru întreprinderile familiale multigeneraționale.

3. Stabiliți limite: Liderii întreprinderilor familiale înfloritoare știu că stabilirea unor limite este esențială pentru stabilirea și menținerea succesului. Instituiți și mențineți o separare clară între familie și afacere.
4. Practicați o bună guvernanță: Stabilirea limitelor se extinde și la guvernanța întreprinderilor de familie. O bună guvernanță necesită implicarea liderilor din afara familiei.
5. Tratați angajații ca pe o familie: Întreprinderile familiale de succes tratează pe toată lumea ca pe o familie, indiferent dacă sunt rude sau nu. Această practică se extinde adesea și la clienți.

Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Schimbări de ordin psihic la adultul de vârstă mijlocie

Citește și Sfatul psihologului. Părinţii alcoolici

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...