Web Analytics
scris duminică, 18.08.2024

Poliţia sârbă a împuşcat mortal un musulman suspectat de terorism, la Novi Pazar

Poliţia sârbă a ucis un individ suspectat de terorism în timpul unui schimb de focuri în oraşul Novi Pazar din sudul Serbiei, potrivit televiziunii de stat RTS, care citează Ministerul de Interne al acestei ţări, informează duminică dpa.

Poliţia sârbă a împuşcat mortal un musulman suspectat de terorism, la Novi Pazar

Citeste Alertă de inundaţii în Argeș și alte 13 judeţe din ţară. Avertizarea cod galben este valabilă până la noapte

Individul, un sârb islamist, a încercat să evadeze din arest şi a deschis focul asupra unor poliţişti, care au replicat şi l-au împuşcat mortal.

Bărbatul era un bosniac musulman care era cercetat pentru adăpostirea unui sârb care s-a convertit la islam şi care a atacat un gardian la ambasada Israelului de la Belgrad cu o arbaletă, pe 29 iunie.

Bărbatul împuşcat sâmbătă fusese condamnat la închisoare pe termen scurt la finalul anilor 2000, pentru atacuri asupra unor poliţişti şi plănuire de atacuri teroriste.

El era membru al mişcării ultraconservatoare islamiste wahhabi şi recent a depus jurământul de credinţă pentru gruparea teroristă Stat Islamic, într-o înregistrare video pe care o publicase pe Telegram.

Novi Pazar este capitala regiunii sârbe Sandžak, populată majoritar de musulmani bosniaci.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...