Web Analytics
scris joi, 08.08.2024

La Piteşti, primul sistem public de panouri solare pentru locuinţe din România! Cristian Gentea: „Oraşul nostru a luat startul perfect: primele 124 de apartamente sunt deja racordate!”

Zilele trecute, la Pitești a fost prezentat primul sistem public de panouri solare termice pentru locuințe publice din România, de care vor beneficia 124 de apartamente de pe strada Eremia Grigorescu.

La Piteşti, primul sistem public de panouri solare pentru locuinţe din România! Cristian Gentea: „Oraşul nostru a luat startul perfect: primele 124 de apartamente sunt deja racordate!”

Sistemul va reduce prețul energiei pentru apa caldă și costurile privind consumul de gaze. Valoarea investiției este de 170.000 lei (plus TVA) și va fi recuperată în 271 de zile, susține municipalitatea. După monitorizarea și evaluarea eficienței acestui proiect pilot, Primăria Pitești intenționează să extindă sistemul în tot orașul.
„Acest proiect pilot, la nivel național, dovedește că încălzirea centralizată este o strategie a viitorului, iar orașul nostru a luat startul perfect: primele 124 de apartamente sunt deja racordate! Am reușit, prin Termo Calor Confort SA, să fim prima municipalitate care investește în panouri solare pentru apă caldă, cu aport de agent termic și pentru încălzire, iarna! Municipalitatea intenționează să extindă acest sistem inovativ la nivelul întregului oraș, prin solicitarea și accesarea fondurilor nerambursabile – guvernamentale sau europene” – a spus Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

„Sistemul este format din 22 de panouri solare cu câte 30 de tuburi, cu puterea instalată de 43.56 kW și un panou fotovoltaic pentru energia electrică de siguranță în momentul întreruperii energiei electrice din rețea. Acestea vor asigura energia necesară pentru producerea de apă caldă de consum cu aport pentru încălzire”, a transmis Primăria Pitești.
M.S.

Citește și La Piteşti începe reabilitarea adăposturilor civile

Citește și Ion Mînzînă: „Modernizarea aparaturii medicale este o preocupare permanentă a mea şi a Consiliului Judeţean”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...