Web Analytics
scris sâmbătă, 17.12.2016

RENAULT: „Lui Constantin Stroe i se datorează, în bună parte, salvarea mărcii Dacia, după anii ’90, şi reîntoarcerea acesteia în marea familie a Grupului Renault”

 Grupul Renault îşi exprimă regretul pentru dispariţia lui Constantin Stroe.

RENAULT: „Lui Constantin Stroe i se datorează, în bună parte, salvarea mărcii Dacia, după anii ’90, şi reîntoarcerea acesteia în marea familie a Grupului Renault”

”A fost unul dintre martorii naşterii şi creşterii uzinei Dacia la Mioveni, acolo unde a parcurs conştiincios toate etapele carierei profesionale până la rolul de director general al uzinei. A fost cel care a contribuit semnificativ la asigurarea unei tranziţii de succes între vechea şi noua Dacia”, potrivit unei declaraţii a grupului Renault, citată de news.ro, care îşi exprimă astfel regretul în faţa pierderii lui Constantin Stroe.

Timp de aproape cinci decenii, C-tin. Stroe a fost în slujba producătorului auto Dacia, unde s-a angajat în 1968. Constantin Stroe (74 de ani) este omul care se confundă cu istoria uzinei de la Mioveni şi în acelaşi timp omul care a avut un rol covârşitor în privatizarea Dacia în 1999. Constantin Stroe este în acelaşi timp unul dintre oamenii care a militat cel mai mult pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti.

A fost director general Dacia (1990-2002) şi vicepreşedinte (2002-2015). În prezent, era membru al Consiliului de Administraţie al companiei Dacia Automobile SA şi preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). În 2004, a fost decorat de statul francez cu distincţia Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare. În 2012, Constantin Stroe a fost decorat şi de statul român cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi fost director Dacia, a murit sâmbătă, la vârsta de 74 de ani. Sincere condoleanţe!

 

Constantin Stroe

 

– Data şi locul naşterii: 24 martie 1942, Hulubeşti, Dâmboviţa

 

– Starea civilă: Căsătorit, cu două fiice

 

– Studiile şi cariera: A absolvit Facultatea de Mecanică a Politehnicii din Bucureşti şi şi-a început cariera în 1968, fiind încadrat ca inginer la Uzina de Automobile Piteşti. 

 

– În perioada comunistă, a avansat ocupând succesiv funcţiile de şef de atelier, inginer-şef şi director tehnic. 

 

– În 1988, a fost numit director la Întreprinderea de Autoturisme Timişoara, unde a fost fabricat automobilul Lăstun. 

 

În 1990, s-a întors la Piteşti în funcţia de director general al Uzinelor Dacia, funcţie pe care a păstrat-o până în 2002. A fost artizantul privatizări întreprinderii, în urma unor eforturi care au durat aproape un deceniu.

 

– A fost vicepreşedinte Dacia şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.

 

 Izabela Moiceanu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...