Web Analytics
scris joi, 18.07.2024

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (4). Ştefan Lăzăroiu, fost politician, actual om de afaceri: „Eu zic că stresul este principala boală a noastră în ultimii ani”

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (4). Ştefan Lăzăroiu, fost politician, actual om de afaceri: „Eu zic că stresul este principala boală a noastră în ultimii ani”

Inginerul silvic Sever Pahonțu, soţul ei, mort în final de cancer datorat stresului, a fost supus unor tratamente extrem de umilitoare și multe alte abuzuri. De ce? Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat despre faptul că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!”
Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu halucinant prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva, Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi.

Lăzăroiu l-a susținut pe Pahonțu pentru conducerea Direcției Silvice

Să umblăm puțin la cutiuța cu amintiri a istoriei, care seamănă destul de mult cu binecunoscuta „cutia Pandorei”… În primăvara anului 2012, în perioada imediat următoare arestării lui Ion Dobrinoiu, șeful Direcției Silvice Argeș, se căuta un înlocuitor al acestuia la „butoanele” care produceau bani, atât din valorificarea uriașei bogății care era masa lemnoasă, cât și din la fel de bogatul domeniu cinegetic. Una dintre vocile cele mai importante din apropierea urechilor „stăpânului” Mircea Andrei era Ștefan Lăzăroiu, pe atunci un prezumtiv candidat la Camera Deputaților pe colegiul Curtea de Argeș din partea PDL, care a susținut propriul pretendent la șefia Direcției Silvice Argeș, în persoana șefului Ocolului Silvic Vidraru, Sever Pahonțu. De fapt, au existat mai mulți pretendenți care voiau să-i ia locul lui Dobrinoiu, fiecare având în spate propriul susținător în partid.
Au venit apoi alegerile, pe care PDL le-a pierdut și, în consecință, PSD-ul lui Victor Ponta a făcut cărțile, Armand Chiriloiu venind director. În continuare, pentru această campanie menită să lămurească de ce instituțiile publice nu și-au făcut datoria, am stat de vorbă cu Ștefan Lăzăroiu, în prezent un prosper om de afaceri.

Citește și Dezvăluirile lui Sever Pahonţu despre intervenţiile lui Chiriloiu pentru achitarea soţiei acestuia în dosarul de corupţie

„Dl Pahonțu își făcea treaba, era serios, era binevăzut în zonă și avea o familie deosebită”

Dle Ștefan Lăzăroiu, dvs l-ați cunoscut bine pe ing. silvic Sever Pahonțu?

– L-am cunoscut de la partid, din întrunirile pe care le aveam, lunar sau săptămânal. Era în organizația din Curtea de Argeș, își făcea treaba, era serios, era bine văzut în zonă și avea o familie deosebită. Mai mult de atât, pe meseria dânsului, nu am de unde să știu dacă și-o făcea bine sau nu, că nu e domeniul meu. Nu am lucrat în acest domeniu.

Totuși, l-ați susținut atunci pentru preluarea conducerii Direcției Silvice Argeș, în locul dlui Dobrinoiu, mă refer la primăvara anului 2012,…

– I-am susținut pe toți oamenii din organizația mea. Era normal. Mai ales că era un om ok, nu aveam de ce să nu îl susțin. Era din organizația mea, eram pe colegiul Curtea de Argeș.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (1)

Știați despre problemele dumnealui cu conducerea Direcției Silvice Argeș, după venirea dlui Armand Chiriloiu?

– La mine nu s-a plâns de astfel de probleme, absolut deloc, poate doar dacă o fi avut ceva discuții cu dl Mircea Andrei. Poate dânsului i-o fi spus mai mult. Eu nu îmi amintesc de astfel de probleme.

Dumnealui a scris un memoriu, în 2016, pe care l-a înaintat la Prefectura Argeș, la Consiliul Județean și Romsilva și nu s-a luat nicio măsură.

– Nu, nu știu, nu știu nimic despre acest lucru.

După decesul dumnealui, în 2018, soția sa, doamna Gabriela Pahonțu, ne-a vorbit într-un interviu despre șicanele suportate de soțul ei la serviciu și că s-a îmbolnăvit grav din cauza stresului. În concluzie, credeți că un om se poate îmbolnăvi de cancer și poate să moară din cauza stresului de la serviciu?

– Sută la sută. Asta vă asigur că se poate întâmpla. Eu zic că stresul este principala boală a noastră în ultimii ani!

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (2)

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (3) / Gheorghe Davidescu: „Chiriloiu s-a ocupat de Pahonţu până l-a băgat în groapă”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...