Reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui (DGA) și cei ai Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova au desfășurat, în data de 10 iulie a.c, în contextual unui schimb de bune practice, activități comune în scop preventiv.


Astfel, aflați în punctele de trecere a frontierei Albița și Leușeni, polițiștii anticorupție ai DGA – Vaslui, împreună cu omologii moldoveni din cadrul SPIA, au realizat activități de conștientizare și informare în rândul cetățenilor care au tranzitat frontiera de stat, fiind promovate și transmise mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție.
De asemenea, au fost prezentate aspecte privind identitatea instituțională și competențele ambelor instituții specializate în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului MAI din cele două state.
Citește și:
- Statul Paralel a operat şi în Argeş. Patronul „Metabet” confirmă că a fost presat în celulă ca să-şi vândă afacerea
- Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (3) / Gheorghe Davidescu: „Chiriloiu s-a ocupat de Pahonţu până l-a băgat în groapă”
Cetățenii au fost încurajați să ia atitudine împotriva actelor de corupție, apelând gratuit Sistemul Național Call-center anticorupție 0800.806.806, pe teritoriul României, iar pe teritoriul Republicii Moldova – Linia specializată anticorupție 1520.
Activitatea are la bază Planul de acțiune în domeniul prevenirii corupției pentru anul 2024 încheiat între cele două instituții, având, ca scop comun, conștientizarea cetățenilor care tranzitează punctele de frontieră cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție, modalitățile de sesizare a acestor fapte și creșterea gradului de încredere în instituțiile statului.
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
0 Comentarii