Web Analytics
scris luni, 08.07.2024

Guvernul dorește să amâne testarea antidrog a şoferilor

Guvernul va amâna în şedinţa de joi prevederile din ordonanţa de urgenţă privind testarea antidrog a şoferilor, afirmă surse din Palatul Victoria. Potrivit acestora, Institutul de Medicină Legală va intra într-un program accelerat de dotare cu aparate DrugTest cu fonduri de la Banca Mondială.

Guvernul dorește să amâne testarea antidrog a şoferilor

Citește și: Bacalaureat 2024. Rată de promovare de 76,4%, cea mai mare din ultimii 10 ani

De altfel, licitaţiile vor fi organizate tot de Banca Mondiala pentru a nu exista nicio suspiciune. Potrivit aceloraşi surse, valoarea investiţiilor în cadrul IML va fi de peste 40 de milioane de euro cu TVA. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care le permite poliţiştilor să suspende permisele de conducere ale şoferilor care refuză efectuarea unui DrugTest până la ieşirea rezultatelor medicale a provocat numeroase proteste.

Aparatele DrugTest folosite de Poliţia Română dau foarte multe erori, iar testele se pozitivează chiar dacă şoferul nu a consumat droguri.

Medicii legişti au explicat că multe alimente sau medicamente uzuale conţin substanţe care pot duce la pozitivarea unor teste toxicologice, fără ca ele să afecteze capacitatea de conducere a maşinilor.

De exemplu, codeina, utilizată împotriva tusei, dă reacţii pozitive la teste pentru opiacee.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...