Web Analytics
scris duminică, 07.07.2024

EURO 2024. Olandezii merg în semifinale după un meci în care turcii au condus și s-au învins prin autogol

Olanda învinge Turcia și se califică în semifinalele Euro 2024. Olanda a reușit să întoarcă scorul de pe tabela de marcat după ce a fost condusă de Turcia, scorul final fiind 2-1.

EURO 2024. Olandezii merg în semifinale după un meci în care turcii au condus și s-au învins prin autogol

Echipa naţională a Ţărilor de Jos a învins sâmbătă seara, la Berlin, scor 2-1, reprezentativa Turciei, în sferturile Euro 2024, şi „Portocala mecanică” va înfrunta Anglia în semifinale.

Turcia, care a avut o evoluţie foarte bună, a deschis scorul prin Samet Akaydin (35), însă ”portocala mecanică” a întors scorul în decurs de şapte minute, prin golul lui Stefan de Vrij (70) şi autogolul lui Mert Muldur (76). Deşi olandezii au început în forţă şi Depay a şutat peste poartă de la 15 metri în primul minut al meciului, Turcia a dominat prima repriză şi a fost mai periculoasă. Salih Ozcan (11) şi-a încercat şansa de la mare distanţă, dar mingea s-a dus peste poartă, iar Abdulkerim Bardakci (29) a reluat peste poartă mingea trimisă în careu de Hakan Calhanoglu. Tinerii Arda Guler (32) şi Kenan Yildiz (34) au fost şi ei imprecişi. Arda Guler a centrat perfect pentru Samet Akaydin (35), care a deschis scorul cu o lovitură de cap.

Deşi era aşteptată o reacţie din partea Olandei după pauză, aceasta a întârziat să apară. În min. 56, Arda Guler a executat excelent o lovitură liberă de la distanţă, dar mingea a lovit bară. Portarul Verbruggen (65) a respins şutul lui Kenan Yildiz, după care Weghorst l-a blocat pe Kaan Ayhan.

Olanda, campioană europeană în 1988, a avut o primă oportunitate prin Weghorst (70), dar şutul atacantului la colţul scurt a fost respins de Mert Gunok. La cornerul care a urmat, Depay a reprimit mingea, a centrat, iar de Vrij, liber la 10 metri, a reluat imparabil cu capul (70). Echipa lui Ronald Koeman a continuat să atace şi a marcat din nou (76): Dumfries a centrat la bara a doua, Mert Muldur s-a repezit să îl blocheze pe Gakpo, dar el a fost cel care a împins mingea în plasă, marcând al zecelea autogol de al acestui turneu final, un lucru greu de egalat.

Citește și: EURO 2024. Franța a eliminat Portugalia la loviturile de departajare și merge în semifinale

Finalul a fost unul dramatic, turcii asaltând poarta lui Verbruggen şi doar lipsa de şansă i-a împiedicat să egaleze. În min. 85, van de Ven a avut o intervenţie cât un gol, blocând şutul lui Zeki Celik spre poarta goală, după care Schouten s-a opus la mingea expediată de Kerem Akrtukoglu. Cenk Tosun a reluat cu capul pe lângă poartă (89), la centrarea lui Arda Guler. Gakpo a ratat şansa de a încheia conturile, şutul său fiind respins de Mert Gunok (89), dar Turcia a mai irosit o mare ocazie de a trimite meciul în prelungiri, când Verbruggen (90+2) a respins salvator reluarea lui Kilicsoy.

Turcia, care a avut trei jucători suspendaţi la acest meci, Merih Demiral, Orkun Kokcu, Ismail Yuksek, a ratat şansa de a juca a doua sa semifinală al EURO, după cea pierdută în 2008 în faţa Germaniei (2-3). Olanda, care va juca în penultimul act contra Angliei, se află la prima sa semifinală de EURO de când a pierdut în faţa Portugaliei în 2004.

Citește și: Eduard Augustin, cu gândul la Dobrin: „Trebuie să creăm idoli”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...