Web Analytics
scris sâmbătă, 22.06.2024

Câți bani câștigă România la Euro 2024

Meciurile câștigate la Campionatul European de Fotbal ce se desfășoară în Germania înseamnă și foarte mulți bani pentru federațiile de resort din țările echipelor victorioase.

Câți bani câștigă România la Euro 2024

Citește și: Suporter la meciul de poveste România-Ucraina, de pe Alianz Arena. Adrian Bughiu: „Am stat undeva în dreptul liniei de 16 metri a careului unde a dat Stanciu gol”

De pildă, pentru calificarea la Euro 2024, în conturile Federației Române de Fotbal au intrat 9,25 milioane de euro, iar victoria cu Ucraina ne-a adus încă un milion de euro, ajungându-se până acum la un total de 10,25 de milioane euro – după cum scriu cei de la digi24.ro.

Fiecare remiză în grupe înseamnă 500.000 de euro, iar victoria, cum spuneam, un milion. „Naționalele” care se vor califica în optimi vor primi 1,5 milioane de euro, iar cele care ajung în sferturi – două milioane și jumătate de euro.

Premiul pentru calificarea în semifinală este de 4 milioane de euro, iar cel pentru „naționalele” finaliste – 5 milioane de euro. Echipa care va câștigă trofeul va primi 8 milioane de euro.

România joacă sâmbătă, 22 iunie, al doilea meci la Euro 2024, împotriva Belgiei, pe stadionul din Koln.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită