Web Analytics
scris miercuri, 19.06.2024

Jocul de putere de la Mioveni mai are un capitol, dar fără Ion Georgescu

Am participat, ca gazetar, de peste 30 de ani la alegerile din județul Argeș. Este și motivul pentru care ziceam că le-am văzut pe toate. M-am înșelat. De data asta, bătălia pentru putere în orașul Mioveni este unul dintre episoadele care a făcut toți banii, ca să zic așa, miza fiind crescută enorm prin implicarea primarului Ion Georgescu, care, după cum bine știți, a ales să susțină candidatul PNL împotriva… firii, adică a partidului său de-o viață, PSD-ul. Rezultatul votului arată că a ales greșit.

Jocul de putere de la Mioveni mai are un capitol, dar fără Ion Georgescu

Dincolo de aspectele sale imorale, mi s-a părut foarte interesant acest joc politic în care edilul încă în funcție, judecat pentru fapte de corupție, a încercat să rămână cumva la butoane, neanticipând însă că va fi bătut cu propriile-i arme din secunda doi în care a făcut pactul cu „pupilul” său, supranumit aiurea „marele blond”, aiurea fiindcă măreția unui politician nu se măsoară în oportunisme, ori în trecerea dintr-o barcă în alta după cum vine sau pleacă valul.
E greu să pierzi un oraș în care ai investit și ai realizat atâtea! E greu să înțelegi că o astfel de înfrângere se poate produce într-o singură zi, cum ar fi exact când dai mâna cu aceia care până atunci te denigrau sau când ieși pe stradă alături de noul candidat. E greu să te vezi dintr-o dată într-o astfel de postură, într-un uriaș gol de putere, având pe suflet presiunea unui proces, cu sechestru pe avere și cu foștii colegi de partid, dacă nu dușmani, neprieteni. E greu să-ți vezi statuia dată jos de pe soclu! Unii spun că astfel de lovituri au lăsat urme adânci în psihicul edilului, mai rele decât păreau când a ieșit din penitenciar.

Nu știm și nu intrăm în astfel de discuții. Spunem doar că jocul politic de la Mioveni mai are un capitol. PSD a câștigat alegerile de la Primărie, dar la Consiliul Local mai are nevoie de un vot pentru a face majoritatea. Din principiu, acesta n-are cum să fie de la PNL, ci de la minoritarele AUR sau USR. În schimbul acestui vot, la negocieri, Argentina Culcuș (de la AUR), de exemplu, poate primi postul de viceprimar, c-așa-i în tenis, nu? E greu, însă, să-i dai cuiva care a luat doar 900 de voturi (din 27.000) ditamai funcția și 9.000 de lei salariu, când poți să-l lași consilier, cu 800 de lei indemnizația, nu-i așa? Uite că așa se face calculul într-un oraș de rangul patru, care a ținut însă mult timp capul de afiș.

Citește și Alegeri nebune şi trei concluzii din zone fierbinţi

Citește și Instanța a decis. Primarul Georgescu poate să-și exercite funcția

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită