Web Analytics
scris luni, 10.06.2024

Europa se pregătește de război. În unele țări se reintroduce serviciul militar obligatoriu

Mai multe țări reintroduc serviciul militar obligatoriu, iar unii politicieni ar saluta o reintroducere uniformă în întreaga UE. Portalul maghiar de știri Divány enumeră țările care au reintrodus recrutarea – scriu cei de la activenews.ro.

Europa se pregătește de război. În unele țări se reintroduce serviciul militar obligatoriu

Armatele statelor din Europa au efective insuficiente. Liderii UE și conducerea Partidului Creștin Democrat German au adus în discuție ideea reintroducerii serviciului militar obligatoriu.

Citește și: 10 iunie 323 î.Hr: A murit, la vârsta de 32 de ani, Alexandru Macedon, conducătorul celui mai mare imperiu cucerit vreodată

Congresul partidului, din luna mai, a adoptat o propunere ca tinerii să fie obligați să servească pentru o anumită perioadă fie în armată, fie în sectorul social. Manfred Weber, liderul Partidului Popular European, a făcut o declarație similară, spunând că va extinde recrutarea pe întreg continentul.

Conform sursei citate, Germania a desființat recrutarea în 2011, iar aceasta va fi reintrodusa treptat. Guvernul german ar reintroduce recrutarea obligatorie pentru tinerii de 18 ani.

În Suedia, toți cetățenii, bărbați și femei, își vor indica disponibilitatea de a servi în armată. În prezent, doar puțini dintre cetatenii majori sunt efectiv recrutați în armată.

Danemarca plănuieste să introducă recrutarea femeilor în 2026.

Serviciul militar este obligatoriu în următoarele țări europene: Cipru, Grecia, Austria, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Suedia, Cipru, Danemarca și Suedia.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...