Web Analytics
scris joi, 16.05.2024

Jean Barbu a împlinit 53 de ani. FC Argeș nu l-a uitat!

Constantu „Jean” Barbu, fostă glorie a echipei FC Argeș, a împlinit, joi, 16 mai, 53 de ani. Clubul alb-violet nu l-a uitat, urându-i „La mulți ani!” pe pagina de Facebook și, totodată, publicând următorul mesaj elogios:

Jean Barbu a împlinit 53 de ani. FC Argeș nu l-a uitat!

Citește și: 19 mai. Pitești Half Marathon: program, traseu, restricții de circulație

Atacant de rasă, „Cobra din Trivale” a strâns 182 de meciuri și 89 de goluri în tricoul alb-violet. Ne amintim cu mândrie că, în sezonul 1997-1998, Jean Barbu devenea golgeterul Diviziei A, cu 21 de reuşite. Tot el este cel ce a marcat golul Argeșului cu nr. 1500 pe prima scenă a fotbalului românesc, pe 21 noiembrie 1998, într-o victorie cu 3-0 împotriva celor de la U Cluj”.

S-a născut la Galați, la 16 mai 1971. În afara sezoanelor de la FC Argeș, a mai jucat la Samsung Bluewings, Rapid (era preferatul fostului patron George Copos), Numancia și Dacia Mioveni.

În echipa națională a României a avut trei prezențe și a înscris două goluri.

sursa foto: Digi Sport

Chiar dacă a stat departe de lumina reflectoarelor, Barbu a mai ocupat, de-a lungul ultimilor ani, diverse funcții la FC Argeș. Mai exact, în precedenta perioadă în care clubul a activat în liga secundă, Jean Barbu a fost director de marketing, respectiv consilier sportiv.

În acea perioadă, fiul său, Cătălin, evolua la clubul din Trivale.

(fotografia reprezentativă – FC Argeș Pitești)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...