Țăranii din Argeş conduşi de căpitanii Corbu şi Cociubei s-au alăturat lui Tudor Vladimirescu
În timpul Revoluţiei din 1821, ţăranii din Argeş conduşi de căpitanii Alexandru Corbu şi Iancu Cociubei s-au alăturat oştii conduse de Tudor Vladimirescu. La 21 mai 1821, Tudor Vladimirescu a fost părăsit de căpitanii săi, fiind arestat de Iordache Olimpiotul la Goleşti şi executat la Târgovişte. Printre conducătorii Revoluţiei de la 1848 din Ţara Românească s-au numărat şi câţiva membri ai familiilor Golescu şi Brătianu: Dumitru Brătianu, I.C. Brătianu, Ştefan Golescu, Al. G. Golescu şi Radu Golescu.
Congresul național al corespondenților de ziare de la Pitești
1913, mai 21-23. S-au desfășurat la Pitești lucrările Congresului național al tuturor corespondenților de ziare din țară și de peste munte, fiind susținută ideea unirii românilor din provinciile noastre istorice.
Delegații Argeșului la Congresul de constituire a PMR
1948, februarie 21-24. La Congresul de constituire a Partidului Muncitoresc Român, ținut în București, din Argeș șapte delegați: Constantin Radu, Ion Chițan, Stan Arsene, Paula Bănică (PCR), Constantin Nicolau, Dumitru Bogdănescu, Ilie Purcel (PSD). Ulterior, până în 1989, la toate forurile politice naționale (congrese, conferințe, consfătuiri), cei mai mulți reprezentanți ai Argeșului vor fi din Pitești.
Un elev din Pitești devine Cetățean de Onoare al Municipiului
1996, septembrie 12. Este conferit, prin Hotărâre a Consiliului Local, Titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești elevului Ciprian Manolescu, pentru excelente rezultate olimpice.
Citește și Gheorghe Zamfir va cânta la nai în Pitești
Simfonia lalelelor, ediția XX
1997, mai 9-11. Ediția XX, jubiliară, a Simfoniei lalelelor, au participat 37 de unități dendro-floricole din România. La deschidere personalități marcante ale vieții politice românești și străine.
Protest al elevilor din clasa a XII-a
1997, octombrie 12. Au loc, în centrul municipiului Pitești, sub genericul ”Nu trageți în noi cu materii prime”, manifestații de protest ale elevilor din clasa a XII-a împotriva Deciziei Ministerului Învățământului, privind susținerea Bacalaureatului la șapte obiecte, în loc de patru, ca până atunci.
(Informaţii selectate din „Piteşti – 630, memento”, de Petre Popa)
Citește și Program Beethoven și Mozart, la Filarmonica Pitești
0 Comentarii