Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează, în perioada 18 – 22 iulie, în cadrul programului cultural – educaţional „Vacanţa de vară… la ţară!” atelierul de creaţie populară Arta prelucrării lemnului, ediţia a VI-a, sub coordonarea meşterului popular Ioan Rodoş, din Nucşoara.
Prelucrarea lemnului la români este unul dintre meşteşugurile ancestrale care au supravieţuit în toate epocile istorice. Îndemânarea s-a convertit, cu timpul, într-o unică şi admirabilă tehnică şi artă a lemnului, supunându-l unor procese de prelucrare, genial de simple şi care, adeseori, creează o mare varietate de obiecte ce pot fi întâlnite şi azi în lumea vie a satului românesc. Bogata tradiţie românească, cu rădăcinile înfipte adânc în preistorie, a păstrat, în mentalul colectiv, ideea de continuitate, de obşte, demonstrând, de fiecare dată, că veşnicia s-a născut la sat. La tabăra de meşteşuguri din acest an participă elevi de la şcoli şi grădiniţe din judeţul Argeş. D.G.

Studenții de la specializările Teologie Asistență Socială și Artă Sacră ai Centrului Universitar Pitești au susținut examenul de licență
41 de studenți de la specializările Teologie Asistență Socială și Artă Sacră din cadrul Facultății...
0 Comentarii