Web Analytics
scris miercuri, 15.05.2024

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, în finala Cupei României, miercuri, de la 20:30

Corvinul Hunedoara, echipă din Liga 2, şi Oţelul Galaţi vor juca, miercuri, de la ora 20.30, la Sibiu, în finala Cupei României. Două echipe merituoase conduse de doi antrenori de calitate, Corvinul lui Florin Maxim din Liga 2 și Oțelul lui Dorinel Munteanu din play-out-ul Superligii, își dispută astfel trofeul Cupei, competiție înființată în anul 1933. Câștigătoarea trofeului va reprezenta România în preliminariile Europa League.

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, în finala Cupei României, miercuri, de la 20:30

Citește și: Tinerii din România, pe primul loc în UE la intenția de vot la alegerile europarlamentare

Corvinul Hunedoara a ajuns în finala Cupei din postura de echipă din Liga 2 și este pentru prima dată când o echipă din Hunedoara luptă pentru trofeu. De partea cealaltă, după 20 de ani, Galațiul are din nou șansa la Cupa României. În 2004, Dinamo învingea Oțelul cu 2-0 în finala disputată pe stadionul Cotroceni.

Parcursul echipei Corvinul până în finală

După ce a dominat şi învins trei formaţii de prim eşalon, Corvinul joacă în ultimul act deşi este o nou-promovată în L2. Hunedorenii lui Florin Maxim au disputat două tururi eliminatorii înainte de faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024. Întâi au învins cu 4-1 pe Jiul Petroşani (Liga 3), apoi au trecut pe teren propriu cu 4-2, după ce au condus cu 3-0 la pauză!, de Csikszereda Miercurea Ciuc, colegă de competiţie în campionat.

Citește și: Cinci zile de sărbătoare la Pitești. Zilele orașului, ediția a 32-a: 17 – 21 mai

Corvinul a câştigat grupa ei şi a bifat şi prima victimă de prim eşalon, cu această ocazie. După un 2-0 cu Chindia Târgovişte, la Hunedoara a pierdut Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 0-1 cu gol marcat în minutul 57 de Manolache. Câştigarea grupei s-a consfinţit printr-un categoric 6-0 în deplasare cu Progresul Pecica (L3). Din sferturile de finală, deja băieţii lui Maxim au început să scrie istorie cu litere mari! Un 4-0 de poveste cu CFR Cluj, urmat de un 3-1 cu FC Voluntari în semifinale, când, deşi egalaţi, ardelenii au avut forţa să se desprindă.

Parcursul echipei Oţelul până în finală

Oţelul joacă iar finala Cupei după ce în 2004 ajungea în premieră în această fază a competiţiei. După un 3-1 de încălzire la FC Bacău din Liga 3, meci cu trei penalty-uri, dintre care două pentru oaspeţi!, Oţelul lui Dorinel Munteanu s-a calificat în faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024. Un program deloc uşor, dar parcurs cu brio de ambiţioasa formaţie nou-promovată în L1: după 4-1 la SCM Zalău (L3), Oţelul a remizat acasă cu FCSB printr-un gol marcat în prelungiri, apoi în deplasare Dinamo, 3-3 la capătul unui meci în care au condus cu 3-1.

În sferturile de finală, reuşita lui Lameira din reprizele de prelungiri a însemnat eliminarea Universităţii Craiova pe terenul ei, 0-1. Semifinalele au fost depăşite după un 2-1 cu U Cluj, acasă, autogolul lui Chipciu din prelungiri împingând gălăţenii spre marea finală. Cea mai mare performanţă a gălăţenilor în Cupa României datează de acum 20 de ani când, în sezonul 2003/2004 au ajuns în finală! Pe stadionul Cotroceni din Capitală, Oţelul pierdea însă, 0-2 cu Dinamo Bucureşti, goluri marcate după pauză de Vlad Munteanu şi Claudiu Niculescu.

Citește și: Halep nu participă la Roland Garros. Organizatorii au luat decizia

Finala Cupei României Betano, ediţia 2023-2024, Corvinul Hunedoara – Oţelul Galaţi, va fi arbitrată de o brigadă care îl va avea la centru pe Marcel Bîrsan. Acesta îi va avea alături pe asistenţii Vladimir Urzică, aflat la ultimul său meci din carieră, şi Imre Bucsi, şi pe al patrulea oficial Florin Andrei. În camera VAR se vor afla Rareş Vidican şi Szablocs Kovacs. Observator din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor va fi Nicolae Grigorescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

dan-andronic-editorial-2

Nesimțirea s-a născut la Stat!

Dan Andronic 29 iunie 2025 Lucian Blaga spunea, într-un mod admirabil, că „veșnicia s-a născut la sat. Aici orice gând e mai încet, și inima-ți...

Din ediția tipărită