Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind limitarea risipei alimentare. Consumatorii ar urma să beneficieze preţuri reduse la alimente înainte de data expirării iar ONG-urile umanitare vor putea obține mai ușor aceste alimente prin donații, potrivit Europa.romanialibera.org.
Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova
Legea prevede înființarea unei platforme naționale de raportare a datelor cu privire la risipa alimentară de la operatori, creată şi gestionată de către Ministerul Agriculturii.
„Operatorii economici vor avea obligația de a raporta datele cu privire la risipa alimentară. De asemenea, ei sunt obligați să depună toate eforturile de a încheia contracte-cadru pentru donarea alimentelor care urmează să expire și trebuie să-și instruiască proprii angajați pentru a implementa planurile de prevenire a risipei alimentare”, a declarat deputata USR, Diana Buzoianu, pentru Europa Liberă, la momentul inițierii legii.
Magazinele, restaurantele, cantinele, autorităţile care gestionează alimente vor fi obligate să aplice cel puţin două măsuri dintre cele prevăzute de lege, înainte să arunce alimentele nevândute la gunoi.
0 Comentarii