Web Analytics
scris miercuri, 13.03.2024

Lecţia de istorie. Despre război

Pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă în zilele noastre, tot istoria ne vine în ajutor. Deși avem o acoperire mediatică a războiului fără precedent, trebuie avut în vedere că această trăsătură este o mare capcană, pentru că permite o manipulare de mari proporții. Ni se spune să stăm liniștiți pentru că nu există nicio amenințare… N.A.T.O. ne va apăra! Să nu uităm însă că la ora actuală sunt prezenți pe teritoriul țării noastre puțin peste zece mii de ostași, în mare majoritate francezi și americani. Se spunea zilele trecute că au sosit în România patru avioane multirol franceze cu scopul de a întări riposta de apărare aeriană a țării. Stăm și ne întrebăm dacă nu cumva sunt niște glume sinistre.

Lecţia de istorie. Despre război

Un atac prin surprindere numai de nivelul unei armate ar însemna sute de avioane și peste o sută de mii de ostași. Se pune întrebarea logică cum vom face față în condițiile în care o desfășurare de forțe chiar de nivelul unei divizii necesită timp, spațiu și sprijin logistic de mari dimensiuni. La noi lucrurile sunt taman invers: să facem totul să nu panicăm poporul! Atunci când liderii armatei solicită disperați refacerea efectivelor de mobilizare, sunt puși la zid de clasa politică preocupată în special să nu sperie electoratul. Chiar și alarmele aeriene sunt efectuate cu multă timiditate. Zilele trecute ni s-a motivat că a fost Ziua apărării antiaeriene, altfel nu ne-ar fi deranjat… Incredibil, dar adevărat, după cum suna mai demult o emisiune tv.

Nu se spune aproape nimic despre impactul devastator asupra populației civile, dându-ne impresia că războiul este doar pentru soldați. Începutul războiului în Ucraina a permis o migrare masivă a populației civile în afara granițelor statului ucrainian. Ne întrebăm nu fără legitimă îngrijorare dacă România mai poate repeta lecția Ucrainei în condițiile în care Europa este sufocată de imigranți și dă semne că a ajuns la capătul puterilor. Pe noi cine ne va mai primi, în condițiile în care acum constatăm că nu prea suntem agreați. Nu aș vrea să cred că amânarea vizei Schengen este cumva o strategie de viitor. Ar fi tragic.

Citește și Lecţia de istorie. Generalul Leonard Mociulschi – eroul vânătorilor de munte

Cifrele din cel de-al Doilea Război Mondial sunt mai mult decât concludente pentru a scoate în evidență această situație. Impactul cel mai devastator a fost asupra Germaniei. În noaptea din 13-14 februarie 1945, când războiul era practic încheiat, aviația britanică și cea americană au început bombardamentul asupra Dresdei, capitala Saxoniei. Practic, orașul a fost șters de pe suprafața pământului. Au fost uciși aproape 25.000 de oameni, în majoritate femei și copii. Tot în această perioadă, până la sfârșitul războiului și mult timp după, au fost violate peste două milioane de femei în Germania. Femeia germană a fost siluită, batjocorită, înjosită, „eliberată” de propriul trup și de propria familie, bătută, torturată, strivită psihic și fizic, a avut sânii tăiați și carotida retezată, baionete și sticlă pisată în sex etc.

După război au avut loc mii de divorțuri și s-au născut în jur de 500.000 de copii care puteau fi orice: ruși, tătari, uzbeci, calmuci, mongoli, bașkiri, ceceni, dar și englezi, americani, francezi, australieni, canadieni, indieni (aduși de englezi), negri, algerieni, marocani (aduși de fancezi) etc. Practic, s-a distrus matricea genetică a poporului german. Germania nu și-a revenit nici astăzi. Aceleași atrocități le-au comis și ostașii germani, români, italieni, unguri în Rusia Sovietică. Aceleași atrocități le-au comis rușii pe timpul ocupației României. Avem cea mai mică garanție că istoria nu se va repeta?
Prof. dr. Cornel Carp

Citește și Lecţia de istorie. Un patriot sincer

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită