Web Analytics
scris sâmbătă, 03.02.2024

Amenzi de 650.000 de lei după controalele ANPC la magazinele Selgros din țară

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut mai multe controale la magazine Selgros din ţară şi au dat amenzi în valoare de 650.000 de lei ca urmare a neregulilor găsite. Printre acestea se numără fructe şi legume stricate, produse expirate, agregate frigorifice cu praf şi rugină.

Amenzi de 650.000 de lei după controalele ANPC la magazinele Selgros din țară

Citește și: Șeful mafiei italiene, capturat în Franța în timpul unei cine romantice


Reprezentanţii ANPC au anunţat, într-un comunicat, că au controlat în data de 29 ianuarie, întreg lanţul de 23 de magazine, din România, aparţinând operatorului economic Selgros Cash&Carry SRL, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat până în acest moment – verificările aflându-se încă în derulare – mai multe sancţiuni: amenzi în valoare de 650.000 de lei, produse alimentare neconforme, în valoare de 45.000 de lei oprite definitiv de la comercializare. De asemenea, au fost închise temporar agregatele frigorifice din magazinul Selgros Oradea, până la remedierea deficienţelor, a fost închis pentru o perioadă de până la şase luni magazinul din municipiul Iaşi.
Totodată, a fost făcută propunere de închidere pentru o perioadă între şase şi 12 luni a magazinului Selgros Băneasa din Bucureşti şi a mai fost propusă emiterea deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru trei magazine.

Citește și: Caz șocant într-un renumit azil al groazei din Capitală. Familia unei paciente acuză conducerea de OMOR


Principalele nereguli constatate de comisarii ANPC sunt: comercializarea unor legume şi fructe deteriorate şi care nu respectă indicaţiile de calitate de pe etichetă (diferenţe de calibru; comercializarea unor produse preambalate care nu respectă cantitatea netă înscrisă pe eticheta de produs; neafişarea, în zona gastro, a listei ingredientelor, a valorii lor nutriţionale, a alergenilor, a greutăţii produsului, a faptului că provin din produse congelate, acolo unde este cazul, şi a aditivilor pe care produsele preparate în locaţie le conţin; comercializarea unor produse congelate cu acumulări masive de gheaţă şi arsuri de congelare, astfel că se ridică suspiciunea rezonabilă de întrerupere a lanţului frigorific; nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor sau pentru produsele finite păstrate la masa caldă; condiţii improprii de lucru în zona de carmangerie: camera tranşare şi cea de depozitare cu tavane exfoliate de vopsea pe zone întinse, cu pete de mucegai, pereţii murdari, cu rugină, plinte murdare cu acumulare de impurităţi.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită