Sâmbătă, 28 octombrie, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş, medicul publicist Viorel Pătraşcu şi-a lansat al 12-lea volum de „tablete dulci-amare” din seria „Bolnavi şi… bolnavi”, cu titlul „Patimă şi motorină„.
Citeşte şi: Nichita Stănescu, Securitatea şi cenzura
I-au fost alături colegi de breaslă din domeniul Sănătăţii, oameni de cultură, prieteni, membri ai familiei, toţi aceştia umplând până la refuz sala de conferinţe a Bibliotecii.
Despre carte şi autor au vorbit, pe rând, sociologul Octavian Mihail Sachelarie, fost director al Palatului Cărţii din Piteşti (care a spus că „manualele de sociologie ar putea fi înlocuite cu cărţile de tablete ale doctorului Pătraşcu„), jurnalistul Mihai Golescu, directorul ziarului „Argeşul” (a menţionat că autorul surprinde în cărţile sale realitatea nefardată, „ne recunoaştem în ele şi recunoaştem ce se întâmplă în jurul nostru„), jurnalistul Traian Ulmeanu („Nu cunosc în ţară un om care să ţină o rubrică într-un ziar atâta timp” – 30 de ani; „Citind tabletele sale, parcă ne aflăm în faţa Boleroului lui Ravel, care creşte mereu; ele rămân la fel de citite, la fel de interesante„), prof. dr. George Ene, istoric, sociolog („De ce atrage tableta d-lui Viorel Pătraşcu? Este o specie la graniţa dintre literatură şi jurnalistică, care, datorită economiei de spaţiu, dezvoltă în mod fericit nişte însuşiri care o fac mereu actuală„), col (r) Cornel Carp (a asemuit stilul d-lui Pătraşcu cu cel al autorilor din literatura rusă).
La final, autorul a vorbit, cu verva-i cunoscută, despre felul în care a intrat în lumea presei şi a publicisticii, în urmă cu câteva decenii, precizând că în ultimii 30 de ani a publicat aproximativ 2.500 de „tablete”, „în acelaşi cotidian şi păstrând acelaşi tipic„.
De notat şi că primarul Cristian Gentea, deşi n-a fost prezent la eveniment, i-a transmis autorului un mesaj de felicitare. El a spus că noul volum al lui Viorel Pătraşcu „este o dovadă a pasiunii autorului pentru medicină şi jurnalism, o resursă valoroasă pentru toţi cei interesaţi de sănătate şi de apăsările sociale cu care ne confruntăm. Stilul inconfundabil al d-lui Pătraşcu, plasticitatea şi umorul ne fac dependenţi de textele domniei sale. La cât mai multe volume şi evenimente!„
La final, ca de obicei, a urmat o sesiune de autografe. Felicitări, d-le doctor!
0 Comentarii