Web Analytics
scris vineri, 15.09.2023

Gheorghe Cristian, antrenor la Centrul de copii FC Argeş: „Problema la FC Argeş este că nu există răbdare pentru a face o echipă”

Ce perspective am avea de la Centrul de copii și juniori pentru echipa mare?

– Părerea mea este că anul acesta care vine nu prea avem. Sunt doi-trei copii, dar nu sunt ce se dorește pentru echipa mare. Dar de la generația cealaltă, copii născuți în 2007, s-ar putea să apară unul sau doi jucători. Momentan, la tineret este o amestecătură de jucători născuți în 2005 și 2006, au fost câțiva copii care s-au pregătit cu echipa mare, fundașul central Radu, atacantul Adelin Mircea, Gino, dar ei nu au confirmat. Adică în momentul în care confirmi rămâi acolo, ei au revenit la tineret. Cam aceasta este situația acum. La anul, în vară, s-ar putea să avem unul sau doi jucători să fie acolo, totul depinzând și de ce facem la echipa mare cu promovarea, promovare care trebuie neapărat să fie, dar iată că situația de acum este destul de complicată.

Gheorghe Cristian, antrenor la Centrul de copii FC Argeş: „Problema la FC Argeş este că nu există răbdare pentru a face o echipă”

Ce grupă de copii poate fi evidențiată?

– Grupa de copii născuți în 2008, pregătită de Dan Lăcustă, și grupa 2009 a lui Mălușanu. Momentan, acestea sunt echipele care joacă la Elită, acolo unde sunt meciuri cu echipe mai bune. Aceste două echipe stau bine în clasament, locul 3 și locul 5.

Citește și Gheorghe Cristian, fostul mare portar al echipei FC Argeș, a împlinit 67 de ani!

„Au apărut rezultatele negative și pe fondul unor ratări incredibile în care s-a pierdut victoria”

Cum comentați începutul de campionat slab pentru echipa mare?

– Aici este problema mare care ne doare și pe noi, cei de la Centrul de copii. S-a pornit cu speranțe mari, s-a făcut un nou lot. Problema este că jucătorii aceștia nu au ajuns încă să se înțeleagă între ei pe teren, iar a doua problemă este că nu există răbdare pentru a face o echipă. Îți trebuie o perioadă destul de lungă și mă gândesc cel puțin la un tur de campionat, în care să faci o echipă care să reușească să obțină promovare, să câștige. Uitați-vă la echipa care este pe primul loc, și anume Șelimbăr. Claudiu Niculescu este de un an la ei, deci într-un an de zile el a făcut echipa care acum este pe primul loc, cu cinci meciuri și cinci victorii. A adus doar un jucător sau doi, care erau cu tineretul, iar ceilalți care au fost anul trecut au terminat. Deci, un campionat ei au lucrat și au avut rezultate destul de bunicele, iar acum se vede că sunt acolo sus. La noi, iată că am adus 16 sau 18 jucători în vară, nu s-a avut răbdare și cum Alex Pelici a găsit o formulă eficientă, au apărut rezultatele negative și pe fondul unor ratări incredibile în care s-a pierdut victoria. Trebuie răbdare! În general, la echipele care aduc jucători mulți, până se pun pe picioare durează. Exemplu este Steaua, care în fiecare vară tot aducea jucători, tot schimba lotul, iar acum a adus unul sau doi jucători și nucleul a rămas același. Și iată că acum evoluează bine. Rapidul a adus o căruță de jucători și acum sunt în căutări. Deci, nucleul de jucători pe care îl ai trebuie să joace constant împreună, 6-7-8 jucători cel puțin. Să bagi 3 jucători maxim acolo unde nu au rezolvat problemele ceilalți.

Trebuie să aduci câți mai puțini jucători noi și să ai nucleul format, care înseamnă zona centrală, portar, doi fundași centrali, mijlocaș în fața apărării, mijlocaș de creație și vârf de atac, adică să ai pe mijlocul terenului jucători care îți duc greul echipei. Și apoi mai bagi pe margine, fundaș lateral, mijlocaș… Mai trebuie avut în vedere ceva, și anume că toate echipele care joacă cu noi se mobilizează foarte mult, mă refer la Tunari, Metaloglobus sau Bihor, echipe cu care am jucat în ultima perioadă. Problema este cu aceste echipe că se mobilizează în momentul în care joacă cu echipe venite din Liga I… Anul acesta trebuie neapărat să promovăm, pentru că avem și un avantaj, acela că sunt 8 echipe care nu au drept de promovare, deci din 20 mai rămân 12. În primele 6 echipe care ar putea intra în play-off, sunt trei care nu au drept de promovare, deci mai rămân trei locuri libere, în care trebuie să intrăm și noi. S-ar putea să promoveze echipa de pe locul 4 sau locul 5. Mai există și o altă problemă: schimbarea legii sportului, în sensul să se accepte în Liga I și echipe cu formă de organizare publică, nu privată. Atunci au și ei drept de promovare și totul se va schimba.

Citește și FC Argeș l-a dat în judecată pe Arnold Garita. „Este jucătorul nostru până în vara anului 2024”

„Trebuie să găsim doi mijlocași care să facă față tot jocul ca timp”

Ce șanse are în momentul acesta FC Argeș să prindă play-off-ul?

– Depinde ce au făcut în această pauză competițională. Dacă s-a lucrat la consolidarea unui prim 11 cât de cât competitiv, în sensul să ai deja niște relații de joc, să nu mai ratăm așa de mult. Trebuie să începem și noi să câștigăm, pentru că trece timpul. Vă dați seama că noi avem 4 puncte și primul loc are 15, deci o distanță cam măricică. Trebuie să intrăm în play-off și apoi ne luptăm automat cu cele care vor să promoveze… Am văzut că linia de fund este aceeași, cu Tofan, Turda, Tudose și Ritzzi… La mijloc este problema, trebuie să găsim doi mijlocași care să facă față tot jocul ca timp și în față să avem un atacant care să bage mingea în poartă.

Citește și Ion Crăciunescu: „FC Argeș e într-o degringoladă totală, e în cădere liberă!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...