Noi medici au venit la Spitalul Orășenesc Mioveni. Marți, 12 septembrie, conducerea unității medicale i-a prezentat într-un cadru festiv, la Centrul Cultural Mioveni. Medicii au venit de la spitale din București, Craiova sau Argeș datorită condițiilor moderne și colectivului medical tânăr de la Mioveni, după cum au spus în prezentare.
Medicii sunt formați în centre mari universitare. Aceștia sunt Dumitrescu Udriște Simona- medic specialist ATI, Constantin Maria Adina – medic specialist diabet, Mohamed Vărzescu Cristina – medic specialist Medicină de Urgență, Petcusin Florentina – medic specialist Medicină de Urgență, Radu Alin Constantin – medic specialist Medicină Urgență, Hodorog Mihai – medic specialist Urologie, Cârstea Iulia Mădălina – medic specialist Cardiologie, Popa Theodor – medic specialist Ortopedie, Hodorog Andreea – medic specialist Obstetrică Ginecologie, Stancu Ana Maria – medic specialist Endocrinologie, Bolocan Mihai – medic specialist Chirurgie Generală, Boca Iulia Raluca – medic specialist Psihiatrie, Onila Raluca – medic specialist Diabet, Mitrea Mădălina – medic rezident Pediatrie, Vizulic Denis – medic rezident Medicină de Urgență, Filipoiu Dragoș – medic rezident Medicină de Urgență și Vlădutoiu Dragoi Oana Carmina – Farmacist.
Dr. Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni, a prezentat câteva date despre unitatea medicală care, în septembrie anul acesta, a împlinit 4 ani de la inaugurare. Spitalul are 5 secții, 11 compartimente, un ambulatoriu cu 24 cabinete, un laborator de analize și unul de imagistică medicală și serviciul de anatomie patologică, deservite de 450 cadre. La sfârșitul anului trecut, 600 de pacienți au fost înregistrați pe internare continuă, față de 120 – în anul precedent. În ambulatoriu s-au acordat aproape 16.000 de consultații anul trecut, iar la Compartimentul de Primiri Urgențe au fost peste 15.500 de prezentări.
În ultimii 2 ani, spitalul a beneficiat de dotări din fonduri nerambursabile de circa 5 milioane euro și o sponsorizare de 1,5 milioane euro de la Nuclearelectrica. Din proiectul european s-a dotat spitalul cu al doilea tomograf, trei aparate de radiologie mobile, laparoscoape și o stație nouă de oxigen. Anul acesta se vor deschide mai multe compartimente: cabinet de endocrinologie, cardiologie, nefrologie, ORL și chirurgie plastică. Una dintre investițiile importante din ultimul an a fost mamograful digital.
Managerul a subliniat că Spitalul Mioveni nu este un spital de urgență. „Se pot adresa cu urgențe, dar urgențele majore și complicate se adresează Spitalului Județean Argeș, care are linii de gardă pe aproape toate specialitățile 24 ore din 7”. În ultima ședință de la DSP s-a decis ca două doctorițe de la Mioveni să facă gărzi la Spitalul Județean. „Spitalul Mioveni pune umărul la sănătatea argeșenilor din toate punctele de vedere”, a punctat managerul.
Primarul Ion Georgescu le-a urat noilor medici să facă performanță: „Ne-am angajat acum 7-8 ani că vom veni în sprijinul locuitorilor orașului Mioveni cu un spital nou și un act medical modern și ne-am ținut de cuvânt și ne vom ține de cuvânt în continuare. Vreau să le mulțumesc tuturor celor 450 de angajați ai spitalului și colaboratorilor. Sunt sigur că această echipă tânără și cei existenți vor face perfomanță”.
După prezentarea noilor medici, vizita a continuat la Ambulatoriul Integrat.
Citește și Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru
0 Comentarii