Web Analytics
scris luni, 21.08.2023

Șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai a mai fost prins cu droguri, dar a fost iertat de DIICOT

Un tânăr de 19 ani, prins drogat la volan, că a ucis doi tineri, sâmbătă, la ieșirea din stațiunea 2 Mai. Potrivit unei decizii a Tribunalului București, publicată pe portalul instanțelor de judecată, Vlad Pascu a fost cercetat în 2022 pentru deținere de droguri, dar procurorii DIICOT au renunțat la dosar pentru că ar fi fost vorba de o cantitate mică de droguri. În plus, potrivit informațiilor G4Media, băiatul în vârstă de 19 ani ar fi urmat în trecut o cură de dezintoxicare la o clinică de specialitate din București.

Șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai a mai fost prins cu droguri, dar a fost iertat de DIICOT

Citește și: Pitești. Copil de 14 ani, aflat pe o trotinetă electrică, lovit de mașină

În urma accidentului mortal produs sâmbătă, potrivit unor surse judiciare, tânărul era atât de drogat încât poliştii l-au putut audia abia după 15 ore de la accident. Individul consumase un cocktail de substanţe periculoase: cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu, tânărul care este acuzat că s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri, a mai avut probleme cu legea în trecut. Băiatul a fost cercetat în 2022 pentru deținere de droguri, însă procurorii au renunțat la urmărirea penală și au cerut închiderea dosarului, motivând că acesta deținea o cantitate prea mică de droguri – 0,7 g cannabis, potrivit sursei citate.

Citește și: Argeș. Motociclist rănit în accident

În temeiul art. 318 alin. 15 C.pr.pen. admite cererea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri. Confirmă ordonanța nr. 959/D/P/2022 din 21.12.2022 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri prin care s-a dispus renunțarea la urmărire penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr.143/2000 privind prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată în în camera de consiliu, astăzi, 10.01.2023, potrivit Tribunalului București. Ba mai mult,  Vlad Pascu ar fi urmat în trecut o cură de dezintoxicare la o clinică de specialitate din București, scrie G4Media.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...