Web Analytics
scris joi, 13.07.2023

Doctoriţa Mioara Pavelescu, fostă Motoc, a scăpat de puşcărie, dar are bani de dat!

Faptele fostului administrator al clinicii „Andreea Motoc” s-au prescris

A încetat procesul penal al Mioarei Pavelescu (fostă Motoc), trimisă în judecată, în martie 2022, pentru înșelăciune și delapidare, ambele în formă continuată și comise în concurs real. Doctorița a fost judecată pentru fapte din perioada în care era administrator al clinicii „Andreea Motoc” din Pitești. Pe 23 iunie, prima instanță, Tribunalul Argeș, a dat sentința „ca urmare a intervenirii prescripţiei generale a răspunderii penale”. Totuși, medicul are de plătit un prejudidiciu uriaș. Hotărârea a fost deja atacată cu apel.

Doctoriţa Mioara Pavelescu, fostă Motoc, a scăpat de puşcărie, dar are bani de dat!

Jurnalul de Argeș a scris în mai multe rânduri despre scandalul insolvenței fostei clinici medicale private „Andreea Motoc”. O constatare financiar-contabilă, despre care se face referire în motivarea sentinței, a stabilit faptul că firma „Andreea Motoc” se aproviziona cu medicamente în cantități mari de la furnizori naționali, pe care le revindea în aceeași zi sau în zilele următoare, „în multe cazuri facturile de livrare produse medicamentoase fiind întocmite înaintea celor de achiziție, către diverse societăți, produse care au fost aprovizionate la un cost mai mare decât cel de livrare”. Și se dau exemple de facturi fiscale care constau în livrarea de medicamente a căror valoare de achiziție era mai mare decât valoarea de vânzare. O expertiză contabilă din 6 decembrie 2021 a arătat că, în perioada 1 ianuarie 2014 – 25 mai 2016, au fost efectuate încasări și plăţi în numerar, dar „nu toate sumele înscrise în registrele de casa întocmite (…) au la bază documente justificative aşa cum prevede Legea nr. 82/1991, Legea Contabilităţii”.

Citește și Cum a păcălit Mioara Motoc banca Unicredit cu ordine de plată false, ca să obţină un credit ipotecar

În rechizitoriu se vorbea și despre un prejudiciu total în valoare de 5.722.434,15 lei. Se preciza că inculpata, „în perioada 19.12.2014 – 27.11.2015, în baza aceleiași rezoluții infracționale și prin acte repetate, l-a indus în eroare” pe reprezentantul unor firme „pentru a-i livra mai multe produse medicamentoase, prin prezentarea ca adevărată a faptului mincinos că în contul societății administrate exista disponibil bănesc la momentul în care a emis biletele la ordin (…) fără de care nu ar fi fost livrate mărfurile respective și creând un prejudiciu în dauna societăților menționate anterior în cuantum de 3.005.917,31 lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de înșelăciune în formă continuată”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș mai precizau că „totodată, fapta inculpatei, care, în calitate de administrator al societăţii comerciale Andreea Motoc SRL, în perioada 01.01.2014 – 24.06.2016, în baza aceleiași rezoluții infracționale și prin acte repetate, și-a însușit în interes personal suma de 2.716.516,84 lei care reprezintă încasările societății, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de delapidare în formă continuată”. Instanța a constatat însă că „data epuizării activității pretins ilicite reproșate inculpatei nu poate fi 24.06.2016, dată la care i-a fost ridicat dreptul de a administra SC Andreea Motoc SRL, ci 01.12.2014”, deoarece din probe nu reiese că în perioada 01.12.2014 – 24.06.2016 firma ar mai fi efectuat plăți în numerar către inculpată. Și, prin urmare, că nu este corectă reținerea unui prejudiciu în cuantum de 2.716.416,84 lei, „întrucât, din registrele de casă, în perioada 28.02.2014 – 01.12.2014, inculpata Pavelescu (fostă Motoc) Mioara a primit cu titlu de împrumut din partea SC Andreea Motoc SRL suma de 2.763.600 lei și, în perioada 14.03.2014 – 30.03.2015, inculpata a restituit societății suma de 834.273,97 lei”, precizează instanța.

Citește și Doctoriţa Mioara Motoc a pierdut primele două bătălii în faţa administratorului judiciar şi a creditorilor

De la 5, 7 milioane lei, prejudiciul din rechzitoriu, la 1,6 milioane lei

Instanța a respins ca nefondată acțiunea civilă formulată de SC ANDREEA MOTOC SRL, în faliment, prin lichidator judiciar AKTIV-LEX INSOLVENTA SPRL. A respins și acțiunea civilă formulată de SC CHEMOMED INTERTRADING SRL și pe cea formulată de administratorul firmei, Dima Marian. Dar a admis în parte acţiunea civilă formulată de SC SANA ZONE TRADING SRL și o obligă pe inculpată la plata către aceasta a sumei de 1.691.448,06 lei – prejudiciu material. Instanța a mai respins și acţiunea civilă formulată de Statul Român prin ANAF – DGRFP Ploieşti – AJFP Argeş, dar a menținut măsura asigurătorie a sechestrului, dispusă în 2020 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Hotărârea nu este definitivă și deja a fost atacată cu apel și de către inculpată, și de către unele părți civile.

Inculpata Mioara Pavelescu a făcut cerere de încetare a procesului penal

În decembrie 2022, inculpata Mioara Pavelescu a formulat o cerere de încetare a procesului penal ca urmare a intervenţiei prescripţiei generale a răspunderii penale. Instanța precizează că „termenul de prescripţie a răspunderii penale s-a împlinit pe data de 27.11.2020 pentru infracţiunea de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 C.pen, și la data de 01.12.2022 pentru infracţiunea de delapidare, prev. de art. 295 alin. 1 C.pen., termenele de prescripţie a răspunderii penale au început să curgă de la data săvârşirii ultimei acţiuni sau inacţiuni, respectiv din 27.11.2015 pentru infracţiunea de înșelăciune și 01.12.2014 pentru infracţiunea de delapidare”.

Citește și Doctoriţa Mioara Motoc îşi acuză contabila că falsifica acte şi pe fostul asociat că exporta medicamente prin clinica pe care ea o conducea

Citește și Doctoriţa Mioara Motoc, acuzată de evaziune fiscală şi delapidare: i se impută peste 2,5 milioane euro!

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ca orice mafiot/mafioata madam motoc (pavelescu) mioara a scapat de „parnaie” cu ajutorul fratelui sau,nae pavelescu,deputat de Arges,si al judecatorilor corupti

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită