Web Analytics
scris joi, 22.06.2023

România atrage bani din PNRR cu proiecte de energie regenerabilă și de transport

Energia regenerabilă și infrastructura de transport au atras un val de proiecte care concurează pentru fondurile de redresare ale Uniunii Europene în România, unde capacitatea guvernului de a atrage fonduri a crescut, a declarat joi un vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții (BEI), scrie Reuters.

România atrage bani din PNRR cu proiecte de energie regenerabilă și de transport

Citește și Nicolae Pavelescu: „Jaloanele PNRR ce revin Ministerului Sănătății vor fi atinse”

România ar putea primi până la 30 de miliarde de euro sub formă de granturi și împrumuturi până în 2026 din PNNR, destinat să ajute economiile să se redreseze după pandemii. Fondurile totale pentru țările UE se ridică la 724 de miliarde de euro,

În Europa Centrală, unde Polonia și Ungaria încă se luptă să deblocheze fondurile, România a primit deja 6,3 miliarde de euro înainte ca ritmul reformelor sale să stagneze în acest an.

„Avem un portofoliu destul de impresionant și puternic aici în România, lucru de care suntem extrem de bucuroși, deoarece pentru noi este cu adevărat important să avem un portofoliu puternic de proiecte bancabile”, a declarat vicepreședinta BEI Lilyana Pavlova într-un interviu acordat Reuters. „Și pot spune că, în mod specific, aici, în România, avem unul bun”.

Potrivit postărilor sale de pe Twitter, Pavlova s-a aflat joi la București și s-a întâlnit cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și cu ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan Gruia.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită