Web Analytics
scris marți, 30.05.2023

Primar din Argeș, condamnat pentru transport ilegal de lemn

Un primar din Argeș a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne. Cristian Hristu-Dică, primarul comunei Vlădești, a fost prins la volanul unui camion plin cu lemne fără acte. Dacă decizia rămâne definitivă, edilul își va pierde și mandatul.

Primar din Argeș, condamnat pentru transport ilegal de lemn

Citește și: Autostrada Sibiu – Pitești: Lucrările la tunelul de pe lotul 4 vor dura aproape 4 ani

Primarul a fost prins, în octombrie 2020, de polițiști și de inspectorii Gărzii Forestiere în timp ce transporta lemne fără acte, cu un autocamion care aparținea firmei familiei sale. S-a constatat că transportul de 38,73 metri cubi de fag și brad a fost făcut ilegal, iar un an mai târziu edilul a fost trimis în judecată pentru infracțiuni la regimul silvic. Pe 25 mai 2023, Cristian Hristu-Dică a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Curtea de Argeș la pedeapsa de 15.000 de lei amendă. Instanța i-a interzis și dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție publică. S-a dispus și confiscarea ansamblului auto format din autoutilitară și două remorci. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...