Web Analytics
scris vineri, 19.05.2023

Studenții protestează, azi, în fața sediilor PSD, PNL și la Ministerul Educației

Studenții protestează astăzi, de la ora 12.00, în fața sediilor partidelor de la guvernare – PSD și PNL și a Ministerului Educației. Ei solicită respingerea legilor „România Educată”.

Studenții protestează, azi, în fața sediilor PSD, PNL și la Ministerul Educației

Citește și: Dublu act sexual cu un minor argeşean, motiv de sesizare la CEDO

Liga Studenților (LS IAȘI) a anunțat organizarea, vineri, 19 mai,  începând cu ora 12, a unui protest spontan în fața sediilor Partidului Social Democrat (PSD), Partidului Național Liberal (PNL) și a Ministerului Educației față de modificările inacceptabile care se doresc a fi impuse prin proiectele de lege ale educației, precum și față de modalitatea complet netransparentă în care au loc așa-zisele dezbateri din Camera Deputaților și Senat, accesul reprezentanților organizației fiind restricționat în Parlament și în Ministerul Educației. Studenții vor merge pe rând la sediile celor două partide și la Minister, iar pe rând vor împărți trecătorilor „diplome” fără valoare din viitorul „României Educate”. În momentul de față, proiectele de legi ale educației „România Educată” sunt în comisia de învățământ din Senat, urmând ca săptămâna viitoare să fie votul final.

Citește și: Spor de salarii pentru şefii din Primăria Câmpulung

Cele mai importante probleme ridicate de Liga Studenților sunt: Ministrul Ligia Deca, PNL și PSD acceptă la dezbateri și negocieri doar anumite organizații, care de fapt răspund la apelul structurilor de putere. Recent, o parte din aceste organizații au cerut ministerului eliminarea istoriei, logicii, psihologiei, filosofiei, limbii latine din planurile cadru pentru profilele umaniste la liceu, precum și a fizicii, chimiei, biologiei și geografiei în ultimii doi ani de liceu, generând o contrareacție publică fără precedent din partea societății reale. Accesul la negocieri și dezbateri trebuie făcut liber pentru orice persoană interesată. Studenții nu mai pot sesiza problemele din universități. Este eliminată posibilitatea ca persoană interesată, inclusiv studenții, să sesizeze instanțele de judecată și Consiliul Național de Etică și Management Universitar (CNEMU) atunci când o universitate încalcă legea. Diplomele nu vor mai avea acoperire în lipsa unor mecanisme reale și eficiente de control din partea studenților și a cetățenilor asupra calității educației. Mai mult, diplomele de doctor nu vor mai avea nicio valoare din moment ce acestea vor putea fi obținute prin fraudă academică (plagiat), iar cei care își însușesc lucrări care nu le aparțin vor putea scăpa de sancțiunile și rigorile eticii academice. Va crește „inflația de specialiști”, în special în politică, de oameni care susțin că au studii, dar de fapt dețin diplome fără valoare. Rectorii vor putea rămâne în funcție cel puțin 10 ani de acum încolo, indiferent de numărul de ani în care au fost deja la conducerea universităților.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Adrian Mutu a votat în Italia

Adi Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români. Fostul atacant nu s-a ferit să-și...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită