Stenograme din dosar: „Păi, te fac carne tocată după aceea”, îl amenința Nikaj Benard pe un colaborator în care nu avea încredere
Acum două săptămâni, traficantul albanez a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitești la 6 ani și 6 luni închisoare
Pe 19 aprilie 2023, Nikaj Benard, de origine albaneză, dar cu domiciliul în Davidești, Argeș, a fost condamnat definitiv, la Curtea de Apel Pitești, la 6 ani și 6 luni închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Martori în procesul albanezului au fost Rohozneanu Uțu-Claudiu, cunoscut ca „împăratul” interlopilor, originar din Arad, Vasile Cristian Florian şi Stoica Marius. Cei trei au fost și ei condamnați, în septembrie 2022, la ani grei de închisoare în alt dosar, tot pentru trafic de droguri, de către Tribunalul Argeș.
De fapt, pe cei patru inculpați îi leagă o cantitate mare de droguri de risc, traficată în țară. Din motivarea instanței aflăm că inculpatul Nikaj Benard, în data de 18 octombrie 2020, a pus în vânzare către Rohozneanu Uțu-Claudiu 2.479 comprimate MDMA și 59,14 grame fragmente comprimate MDMA, după ce s-au întâlnit în parcarea unui hotel din Mioveni. Drogurile aveau să ajungă la o persoană neidentificată din București, care ar fi plătit apoi 2000 de euro în schimbul lor. Polițiștii îi filau însă, au oprit în trafic mașina în care se aflau ceilalți doi inculpați și unde au găsit drogurile într-un borcan de pastile pentru sport, pe bancheta din spate.
Albanezul condamnat pentru trafic de droguri: „Avem nevoie de frunze, au nevoie oamenii, am multe cereri”
Cetățeanul albanez locuiește în Davidești și coordona transporturi de droguri din străinătate pe teritoriul României. Din convorbirile purtate de Nikaj Benard, căruia cunoscuţii i se adresează cu „Unchiule” sau „Ben”, „reiese preocuparea constantă a inculpatului pentru a aduce droguri în vederea comercializării, interesându-se ce fel de droguri se vând mai bine şi care este prețul, urmărind obţinerea unor venituri substanţiale din vânzarea acestora, în vederea efectuării unor plăţi de o valoare considerabilă pentru maşină şi casa (..)”, scriu anchetatorii în motivare. Iată un fragment dintr-o discuție. Unchiul: „(…) să aduci orice amfetamină, orice. (…) Groaznic, am rămas fără bani, am datorii, trebuie să plătesc casa (…), mașina neplătită, 7 luni câte 1400, casa vreo 8000 și 8000 trebuie să-i dau cuiva acolo. (…) Da, 8000 și 8000 trebuie să-i dau cuiva, sunt foarte supărat. Trebuie să am de lucru, să mă mișc”.
În documentele anchetatorilor s-a mai precizat faptul că inculpatul intenţiona să organizeze un transport de cocaină și a discutat cu un colaborator despre achiziţionarea unui autoturism care urma să fie folosit în acest scop, starea tehnică a mașinii şi adaptarea acesteia în vederea ascunderii drogurilor ce urmau a fi transportate. În convorbirea cu colaboratorul, Nikaj Benard era precaut astfel încât activitatea ilegală să nu fie descoperită, îl avertiza permanent pe colaborator să fie atent, să nu vorbească la telefon și avea suspiciuni cu privire la loialitatea sa.
Unchiul: „Cum am venit să vorbesc cu tine, au început românii să-mi zică că (…) ne-a băgat în pușcărie”.
Colaboratorul: „Cine ți-a zis? Îți arăt eu hârtiile..”.
Unchiul: „Eu sunt un om drept cu toți”.
Colaboratorul: „Nu ești un om drept”.
Unchiul: „De ce spui așa? Vin oamenii, îmi spun și eu mă sperii, mi-e frică că mă distrugi”.
Colaboratorul: „Cum să te distrug, mă distrug eu cu jumătate de milion (…)!!!”
Unchiul: „Păi, te fac carne tocată după aceea”.
Colaboratorul: „O să ne facem tocană (….) Vorbesc de un cadou, un cuțit, unchiul trebuie să-i facă lui (…) cadou un cuțit”.
Unchiul: „Măi, frate, mi-e frică că ne distrugi”.
Colaboratorul: „Nu vorbim de alte lucruri acum”.
Unchiul: „Da, da”.
Colaboratorul: „Am găsit o mașină, o mașină mică”. (…)
Unchiul: „Nu mai vorbiți la telefon (…) avem nevoie de frunze, au nevoie oamenii, am multe cereri. (…) Vii mâine la țară, nu vorbiți la telefon, 500.000 de mii!!! Trebuie să facem serviciile la mașină, să schimbăm cauciucurile, numai să mi-o dai, pune pe numele tău”.
Tot legat de acuzaţiile aduse inculpatului, prima instanţă a reţinut că, în septembrie 2020, Nikaj Benard intenționa să coordoneze un nou transport de droguri, pregătit de un cetățean turc care îi datora inculpatului 1.000.000 de euro, sumă rezultată din tranzacții anterioare de droguri pe care aceștia le-au efectuat împreună. Astfel, 30.000 comprimate de „ecstasy” urmau a fi ascunse în interiorul unui autocamion condus de către un român. Intenționa să le vândă apoi pe teritoriul României.
Citește și Percheziții la proxeneți din Argeș și Galați. Au racolat 6 femei și o minoră
„Unchiul” și „Împăratul” s-au întâlnit în parcarea hotelului „Grandis Apulum” din Mioveni
În motivarea instanței Curții de Apel Pitești regăsim și cum s-au derulat faptele în seara în care polițiștii au descoperit drogurile în mașina inculpaților. În data de 18 octombrie 2020, în jurul orei 18:30, Nikaj Benard s-a întâlnit cu Rohozneanu Uțu-Claudiu, în parcarea hotelului „Grandis Apulum” din Mioveni. Nikaj Benard a venit cu un Range Rover Velar, de culoare gri închis. La un moment dat şi-a făcut apariţia un alt autoturism Range Rover, în care se aflau Stoica Marius și Vasile Cristian Florian, acesta din urmă a coborât din maşină și s-a îmbrăţişat cu Uțu Rohozneanu. Potrivit declaraţiilor date în timpul urmăririi penale de cei doi martori, „aceştia s-au deplasat în oraşul Mioveni pentru a prelua şi transporta droguri sub forma de pastile pentru martorul Rohozneau Uțu-Claudiu, pe ruta Mioveni – Bucureşti, urmând ca în schimbul acestui serviciu să primească suma de 2000 euro, conform înţelegerii pe care au avut-o cu Rohozneau în data de 17.10.2021, în cadrul întâlnirii (…) din Bucureşti”, mai citim în document. După câteva minute, Rohozneanu Uțu-Claudiu a urcat pe locul din dreapta faţă în autoturismul cetățeanului albanez și s-au deplasat către Davideşti, unde locuieşte inculpatul Nikaj Benard, fiind urmați îndeaproape de autoturismul Range Rover în care se aflau ceilalți doi inculpați.
După ce au staționat în Davideşti, cele două autoturisme au plecat către Mioveni, în jurul orei 19:10, „autoturismul Range Rover Velar (al cetățeanului albanez, n. red.) oprind în parcarea de la hotelul Apulum, iar autoturismul Range Rover (…) și-a continuat drumul spre București. Acesta a fost urmărit în permanență de echipa operativă și oprit în trafic în jurul orei 20:30 pe drumul comunal către localitatea (…), autoturismul părăsind A1 prin nodul rutier A1 cu drumul comunal 149. Pe bancheta din spate a autoturismului a fost identificat un borcan de plastic de culoare neagră care conținea 5 pachete de dimensiuni diferite de culoare maro. În interiorul acestora au fost identificate 2.479 comprimate ce conţin MDMA și 59,14 grame fragmente comprimate ce conțin MDMA”, au povestit anchetatorii.
Astfel, „instanţa de fond a reţinut că întâlnirea celor trei martori cu inculpatul Nikaj Benard, în data de 18.10.2020, a avut ca scop punerea în vânzare de către acesta din urmă, către Rohozneanu Uțu-Claudiu, a celor 5 pachete în care au fost identificate cele 2.479 comprimate conţinând MDMA și 59,14 grame fragmente comprimate ce conțin MDMA, ce urmau a fi transportate în Bucureşti”, de către ceilalți doi inculpați.
Citește și 125 de persoane au fost prinse cu droguri la festivalurile de pe litoral, în ultimele patru zile
„Împăratul” interlopilor din România are cazier bogat
Oamenii legii i-au arestat pe rând. După acțiunea de prindere în flagrant din 18 octombrie 2020, a doua zi au fost reținuți Rohozneanu Uțu-Claudiu, Vasile Cristian Florian şi Stoica Marius pentru trafic de droguri de mare risc. Peste câteva zile, pe 25 octombrie 2020, polițiștii, procurorii și jandarmii au făcut mai multe percheziții domiciliare în Argeș și în Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri, și atunci a fost arestat preventiv și albanezul din Davidești. Prin rechizitoriul din 19 martie 2021, întocmit de Parchetul de pe lângă ÎCCJ DIICOT ST Piteşti, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului Nikaj Benard, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, iar pe 27 mai 2022 a fost condamnat de Tribunalul Argeș la 6 ani și 6 luni închisoare, sentință rămasă definitivă prin apelul respins ca nefondat de Curtea de Apel Pitești, în 19 aprilie 2023.
S-a format și alt dosar în care au fost trimişi în judecată, în 2021, inculpaţii Rohozneanu Uțu-Claudiu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, Vasile Cristian Florian- pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc și Storica Marius a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de droguri de mare risc. Doi dintre inculpați nu sunt la primul conflict cu legea penală și se află în stare de recidivă. Rohozneanu Uțu-Claudiu are multiple condamnări anterioare atât în ţară, cât şi în străinătate, conform fișei de cazier judiciar a acestuia. A fost condamnat în trecut la pedeapsa de 17 ani închisoare (în urma contopirii mai multor pedepse definitive), și eliberat condiţionat în 2017, când a rămas un rest neexecutat de 1.387 zile. Și Vasile Cristian Florian este recidivist. În trecut a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor și eliberat condiționat în 2019, rămânându-i un rest de pedeapsă neexecutată de 1.092 zile.
În final, pe 21 septembrie 2022, cei trei inculpați au fost condamnați de Tribunalul Argeș. Rohozneanu Uțu-Claudiu a primit 7 ani, 5 luni și 1.387 de zile închisoare pentru trafic de droguri, Vasile Cristian Florian a primit 6 ani, 10 luni și 1.092 de zile închisoare pentru trafic de droguri, iar Stoica Marius – 6 ani închisoare pentru complicitate la traficul de droguri. Inculpații „au avut o atitudine oscilantă de-a lungul procesului penal, însă în faţa instanţei au recunoscut faptele reţinute în sarcina lor, aşa cum au fost reţinute prin actul de sesizare”, găsim în motivarea hotărârii Tribunalului Argeș.
„Voi sunteţi tineri, aveţi viaţa înainte, stai să te uiţi tot timpul că vine cineva din spate?”
Interesant e că din mai multe convorbiri reiese că Rohozneanu Uțu-Claudiu a urmărit să nu îl implice pe inculpatul Nikaj Benard în activitatea desfăşurată în data de 18 octombrie 2020. Îi era frică de ulterioare consecințe, coroborate cu faptul că traficantul albanez stabilit la Davidești are 7 frați și douăzeci de nepoți. „Trebuia să-l bage, dar nu l-a mai băgat. Că n-au probe. Eu nu-s prăduitor, nu pot să fac treaba asta. Aţi înnebunit? După aia ştiu ce aşteaptă, ce război începe. Are şapte fraţi, douăzeci de nepoţi. Eu ştiu cine sunt… Voi sunteţi tineri, aveţi viaţa înainte, stai să te uiţi tot timpul că vine cineva din spate? Eu mă duc cu capul înainte. N-am făcut în 53 de ani, n-am cum să bag om la puşcărie”, cităm din motivare.
Citește și VIDEO. Percheziții în Argeș! 25 de persoane, la audieri după ce au vândut droguri elevilor
Citește și Proxeneţi din Trivale aflaţi sub control judiciar, arestaţi din nou după o filmare pe Facebook
0 Comentarii