Web Analytics
scris vineri, 07.04.2023

România, pe primul loc la sărăcie în rândul tinerilor în UE

6% dintre tinerii din UE cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani se confruntă cu privațiuni materiale și sociale semnificative, conform datelor din 2021 publicate de Eurostat, transmite Rador, care citează Banking News. Dintre țările UE, cea mai mare proporție de tineri care se confruntau cu privațiuni materiale și sociale semnificative în 2021 a fost înregistrată în România (23,1%), urmată de Bulgaria (18,7%) și Grecia (14,2%). Acest procent a fost mai mic de 3% în 11 din cele 26 de state membre ale UE cu date disponibile, și anume în Luxemburg, Polonia, Suedia, Cipru, Cehia, Țările de Jos, Croația, Slovenia, Finlanda, Austria și Estonia.

România, pe primul loc la sărăcie în rândul tinerilor în UE

Citește și: Lucrări avansate la Pitești Business Hub

Este vorba despre tineri care nu își pot permite: să își plătească chiria sau facturile de întreținere, să își mențină locuința la un nivel de încălzire adecvat, să se confrunte cu cheltuieli neașteptate, să mănânce carne, pește sau o proteină echivalentă o dată la două zile, o săptămână de vacanță în afara locuinței, un automobil, o mașină de spălat, un televizor color sau un telefon. Potrivit datelor Eurostat, în 2021 procentul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15-29 de ani expuși riscului de sărăcie a ajuns la 20,1%, față de 16,8% în totalul populației.

Citește și: Moarte suspectă a unui subofiţer SRI la Spitalul Judeţean

Dintre 19 țări din UE, cea mai mare abatere de la medie este observată în Danemarca (12,3% din populația totală expusă riscului de sărăcie față de 25,6% dintre tineri) și Suedia (15,7% față de 24,6%). În Grecia, 26% dintre tineri sunt aproape de riscul de sărăcie, comparativ cu 19% din totalul populației. În opt țări UE, tinerii sunt mai puțin expuși sărăciei decât populația în ansamblu. Cele mai vizibile diferențe au fost observate în Letonia (23,4% din populația totală expusă riscului de sărăcie față de 17% dintre tineri), Malta (16,9% față de 11,3%), Estonia (20,6% față de 15,7%) și în Croația (19,2% față de 14,7%).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...