Web Analytics
scris joi, 06.04.2023

Profesorii cer în Parlament lege privind protecția cadrelor didactice

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va depune din nou în Parlament iniţiativa legislativă prin care se oferă protecţie cadrelor didactice în îndeplinirea atribuţiilor specifice funcţiei. Conform unui comunicat remis, joi, Agerpres, FSLI consideră că legea reprezintă în acest moment o necesitate a sistemului de învăţământ.

Profesorii cer în Parlament lege privind protecția cadrelor didactice

Citește și: Preotul Panciuc, finul lui Pendiuc şi caz social în 2014, şi-a îmbogăţit parcul auto cu două maşini luxoase

„Noi nu vrem violenţă în unităţile de învăţământ şi considerăm că şcoala trebuie să fie un spaţiu sigur pentru toţi participanţii la actul educaţional: în egală măsură cadre didactice şi elevi. Asistăm la o creştere a gradului de violenţă în şcolile din România, iar tot mai multe cazuri de agresiune sunt îndreptate împotriva cadrelor didactice! Şcolile devin un spaţiu al violenţei, al fricii şi al nerespectării legilor. Federaţia noastră reia demersurile prin care vom depune în Parlamentul României un proiect de lege prin care cerem aplicarea unor măsuri prin care să combatem astfel de fenomene. Reamintim faptul că o astfel de iniţiativă legislativă a fost depusă de FSLI în anul 2018. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor, comisiile de învăţământ şi juridică din Senatul României au dat aviz favorabil, dar, din păcate, senatorii României au îngropat această iniţiativă. Acum cerem imperativ atât deputaţilor, cât şi senatorilor să voteze această lege, dacă îşi doresc ca şcoala să îşi recapete siguranţa atât pentru cadre didactice, cât şi pentru elevi”, precizează reprezentanţii FSLI.

Citește și: Incident la curăţătoria de la Auchan Bradu! Soţia patronului de la Pentarom se declară indignată

Ei subliniază că prin adoptarea acestei legi nu îşi doresc să afecteze drepturile şi libertăţile elevilor, aşa cum nu susţin sub nicio formă cazurile în care angajaţii din educaţie devin agresorii elevilor. „Dorim în egală măsură ca elevii şi profesorii lor să se simtă în siguranţă şi să medieze conflictele care apar într-un mod paşnic, cu respect şi înţelegere. Apreciem, de asemenea, faptul că este nevoie şi de acordarea unei atenţii mai mari prezenţei psihologilor şcolari în unităţile de învăţământ, al căror real suport va duce la scăderea cazurilor de agresiune, dar şi la reducerea fenomenului de bullying”, susţin sindicaliştii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...