Web Analytics
scris marți, 28.03.2023

Jurnalul unui călător argeșean, lansat la Filarmonica Pitești

Argeșeanul Bogdan Veselovski și-a lansat jurnalul de călătorii la Filarmonica Pitești. Luni-seara, 27 martie, vloggerul călător, originar din Mioveni, a povestit peripețiile trăite în patru continente. Au fost prezenți iubitori de călătorii și de lectură, fosta dirigintă și elevi de la Colegiul „Zinca Golescu”, unde a învățat și autorul, dar și Ioana Soare, directorul Editurii „Etna”, care l-a numit pe autorul cărții „cel mai mare ambasador al României pe toate cărările lumii”, pentru că a purtat steagul românesc prin locurile vizitate.

Jurnalul unui călător argeșean, lansat la Filarmonica Pitești

De peste zece ani, Bogdan Veselovski sau Smiley Traveler a văzut lumea la pas, a vizitat vreo 72 de țări, mai bine de 180.000 de km cu autostopul, adică jumătatea distanței de la Pământ la Lună. „Mamă, nu cred că mă voi opri până nu ajung la Lună cu autostopul. Visul meu e măcar să îmi sărbătoresc ziua pe toate continentele”, a spus globetrotterul, în prezența mamei sale, care îl privea cu mândrie.

În cadrul lansării, autorul a povestit despre primul tur cu autostopul, prin Europa, cum l-a prins pandemia pe insula Borneo din Indonezia, perioadă în care s-a întors în țară, a cutreierat Via Transilvanica și a început să scrie cartea, dar și despre experiențele sale ca profesor voluntar în Africa, în Siberia, în jungla amazoniană din Ecuador, alături de indigeni, în Laponia finlandeză, toate cuprinse și în cartea „Hai-hui prin lumea largă. Jurnalul unui voluntar călător”. Cei prezenți au urmărit un videoclip în care copiii din Africa, Ecuador și Malaysia cântau versuri dintr-un colind românesc, „Domn-Domn, să-nălțăm”, jucau hora sau săreau capra. Povestea vloggerului o veți putea citi în ediția print a Jurnalului de Argeș, miercuri, 29 martie.

Citește și Program Ceaikovski și Brahms, la Filarmonica Pitești

„E o mare diferență între a fi turist și a fi călător

Apropiații i-au făcut o surpriză lui Bogdan Veselovski și i-au adus primul rucsac pentru călătorii, primit încă de la vârsta de 18 ani, cu steagurile țărilor prin care a fost. „Asta caut, până la urmă, în toate peripețiile și aventurile mele, să intru în contact cu oamenii, cu localnicii, pentru că am realizat destul de devreme că e o mare diferență între a fi turist și a fi călător. Din păcate, timpul este cel care face diferența. Eu am avut timpul la dispoziția mea. Prietenii mei cei mai buni de călătorie fiind rucsacul, soarele, cortul și stomacul”, a spus aventurierul.

Călătorului îi șade bine cu drumul, așa că, după următoarele două lansări de carte (una la Centrul Cultural Mioveni- pe 3 aprilie și alta la Biblioteca Națională din București- pe 30 aprilie), se va întoarce în deșertul Wadi Rum din Iordania pentru a termina și a doua carte de călătorii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită