# „Nu e nimic adevărat”, declară dr. Elvis Boțu de la laboratorul Angiografie, unul dintre cei doi tineri specialiști care a ales Spitalul Județean, în loc de o carieră în București sau în străinătate # Cine se teme de cei doi medici tineri de la angiograf şi îi vrea mai repede plecaţi din Argeş?
În ultimele săptămâni, în județ au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora cei doi medici care lucrează la secția de angiograf a Spitalului Județean Argeș ar dori să plece în afară. „Am fost în afară. Nu am fost să muncim acolo, ci doar pentru pregătirea noastră. Am avut un pacient, acum câteva zile, care ne-a spus că prin Pitești circulă zvonul că dr. Cătălin Ușurelu o să emigreze în Australia și eu în America. Nu e nimic adevărat. Nici măcar nu ne-am gândit vreodată să plecăm acolo. Gura lumii vorbește foarte mult. Nu știm care sunt motivele acestor zvonuri”, ne-a declarat dr. Elvis Boțu, care ne-a asigurat că nu dorește să plece din Pitești, locul care i-a devenit, între timp, a doua casă.
„Am făcut zilele trecute una dintre provocările cardiologiei intervenționale, o ocluzie cronică totală”
Săptămâna trecută, în cadrul laboratorului a fost realizată la Pitești, conform celor doi medici, chiar una dintre cele mai complicate proceduri din cardiologie. Iar spre satisfacția lor profesională lucrurile au decurs foarte bine: „Am făcut zilele trecute una dintre provocările cardiologiei intervenționale, o ocluzie cronică totală. A fost o procedură foarte frumoasă și a ieșit foarte bine. Acestea sunt satisfacțiile meseriei. Este una dintre cele mai frumoase părți din cardiologie. Pacientul vine cu durere severă, aproape să moară și tu îi salvezi viața. E un lucru fantastic”, spune dr. Elvis Boțu.
„În momentul în care începi un lucru de genul acesta, la ritmul pe care l-am avut noi, e greu să spui că de mâine nu mai facem nimic”
Dacă în urmă cu câteva luni a apărut și problema lipsei de fonduri în privinţa funcţionării angiografului, în prezent se pare că această problemă s-a mai ameliorat: „În urma unei discuții cu conducerea, am aflat că toate fondurile s-au aprobat și nu va mai exista pe viitor problema acestei discontinuități. Fondurile nu știm exact cât de mari vor fi pentru că în România există un fond comun pentru toate orașele. Noi vom vedea cât primim. Regula în programul acesta este că, dacă se consumă fondurile, centrul respectiv va mai primi suplimentări în funcție de activitate. Ne așteptăm ca lucrurile să meargă ok. În momentul în care începi un lucru de genul acesta la ritmul pe care l-am avut noi, e greu să spui că de mâine nu mai facem nimic. Dacă s-ar întâmpla așa ceva, ar fi presiuni din partea populației. Argeșenii și-au dorit accesul firesc la o cardiologie performantă și modernă, acum au angiograful și e greu să le mai iei oamenilor un lucru care funcționează. Ar fi ridicol”, a adăugat dr. Cătălin Ușurelu.
Peste 520 de pacienți au beneficiat de angiograf până acum
De când a început să funcţioneze angiograful la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti și până în prezent, în jur de 520 de pacienţi au beneficiat de proceduri în cadrul laboratorului Angiografie. „Am avut zile în care am făcut și șapte proceduri pe zi, dar și zile cu două sau trei proceduri. Acest lucru depinde de câți se programează, de câți pacienți au colegii de pe secție internați, dar și de urgențe. Avem până în prezent 520 de proceduri realizate”, spune dr. Cătălin Ușurelu.
Alex Vlaicu
0 Comentarii