Web Analytics
scris miercuri, 08.02.2023

Fumatul interzis minorilor în locurile publice. Proiectul, adoptat de Senat

Senatul a adoptat o propunere legislativă pentru modificarea Legii 349/2002 care presupune prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul este interzis minorilor în locurile publice, potrivit 9am.ro.

Fumatul interzis minorilor în locurile publice. Proiectul, adoptat de Senat

Termenul de dezbatere și vor a propunerii legislative s-a împlinit la data de 21 decembrie 2022. Nota de adoptare tacită a fost citită în plen de către preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a și condus şedinţa plenului care a avut loc luni.

Citește și: Dosar la DIICOT după scandalul elevei agresate la deplasarea în Polonia, pe un proiect Erasmus

Propunea legislativă făcea referile la „interzicerea consumul de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţii economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora”. Anterior proiectul de lege a fost semnat de 29 de deputaţi şi senatori din PSD și PNL.

În cazul în care noua lege nu va fi respectată, minorii ar putea fi sancționați cu o amendă contravenţională cuprinsă între 100 de lei și 500 de lei. Inițiatorii proiectului au spus că noua lege propusă se bazează pe studiul efectuat de Agenţia Naţională Antidrog, prin care se arată că alcoolul, consumul de tutun și droguri în rândul tinerilor este din ce în ce mai des întâlnit și reprezintă un motiv serios de îngrijorare. Aceștia sunt de părere că autoritățile trebuie să ia măsuri cât mai urgente și eficiente pentru a evita nenoriciri și răspândirea acestor vicii în rândul tinerei generații.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *