Web Analytics

Prima victorie a lui Lasconi în procesele cu angajaţii

de | 27.01.2023 10:35 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Mai sunt în derulare câteva procese între angajați sau foști angajați ai Primăriei Câmpulung și șefa administrației locale, Elena Lasconi. Cele mai multe sunt legate de reorganizarea din 2021, pierdute fiind două de către primăriță și municipiu. Cu câștigători care încă își mai așteaptă banii pentru perioada disponibilizării neacceptată de instanță.

Transformarea Poliției Locale din serviciu în direcție și disponibilizarea unor angajați ai acestei structuri au fost contestate în instanță. Procesul inițial, cel declanșat de consilieri locali PSD, a ajuns în faza recursului, iar cauzele inițiate de polițiștii dați afară și de un sindicat au fost suspendate. Au fost afectați angajați de la Pază, însă nici șeful Poliției Locale nu a scăpat de interesul primăriței. Dragoș Nicolae a fost dat afară pe facebook, apoi a fost pus la zid prin intermediul presei. Între acestea, Elena Lasconi l-a avut în vizor și cu rapoarte de evaluare care numai favorabile nu erau șefului Nicolae.

Vizat de actele constatatoare ale modului cum își desfășoară activitatea, Dragoș Nicolae s-a adresat instanței de judecată. Ca pârâți au fost chemați municipalitatea și primărița, însă, pe parcursul derulării procesului, șeful Poliției a dat semne de răzgândire. Și a făcut-o în așa fel încât instanța a constatat perimarea cererii de chemare în judecată. Așa că la finalul anului trecut Elena Lasconi a scăpat de unul dintre litigiile cu proprii subordonați.

Citește și Scos din casa de oaspeţi a Câmpulungului, Ţâroiu o face obraznică pe Lasconi

O relație de Tom și Jerry

Relația profesională dintre Lasconi și Nicolae este una nespecifică, în general, dar definitorie pentru modul de manifestare în cadrul administrației locale din Câmpulung. Dragoș Nicolae a fost concediat pe rețelele de socializare, Poliția Locală a fost reorganizată și consecința ar fi fost impunerea unui alt șef pe Direcție, iar la finalul lui 2021 cel luat în colimator de primăriță a primit chiar de la Lasconi medalia aniversară ”Câmpulung 500”. Iar peste toate acestea a planat un timp umbra amenințării Elenei Lasconi de dinainte de alegeri. Candidata de atunci spunea că va desființa Poliția Locală. Peste numai o jumătate de an o reorganiza, iar peste doi ani o și dota cu o mașină nouă.
C. I. Butoiu

Citește și Primăria Câmpulung, bună de plată pentru un alt angajat disponibilizat

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *