Web Analytics
scris duminică, 15.01.2023

Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri 

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de pasare ce se regăsesc pe piața din România . În total au fost analizate 37 de produse.

Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri 

Citește și:

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:

Din punct de vedere al procentajului de ficat :

Ficatul de pasăre se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 45% din compoziție

Din punct de vedere ingredientului principal :

– 56.76% au în compoziție prim ingredient ficatul de pasăre

– 40.54% au în compoziție prim ingredient apa

– 2.70% au în compoziție prim ingredient alt tip de carne

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :

– 18.92% au în compoziție proteină animală din/de porc

– 18.92% au în compoziție slănină

– 16.22% au în compoziție șorici

– 5.40% au în compoziție ficat de porcproteină animală din porc și slănină

– 2.70% au în compoziție ficat de porcproteină animală din porc, slănină și sorici

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de pasăre :

– 64.86% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 9 :

– 2.70% din produse au în compoziție 9 E-uri;

– 8.11% din produse au în compoziție 6 E-uri;

– 5.40% din produse au în compoziție 5 E-uri;

– 2.70% din produse au în compoziție 4 E-uri;

– 21.62 din produse au în compoziție 2 E-uri;

– 24.32% din produse au în compoziție 1 aditiv;

– 35.13% din produse nu au în compoziție E-uri;

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari , tipurile de aditivi regăsiți frecvent sunt :

– 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);

– 33.33% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120);

-20.83% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan (E407);

Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale.

 Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.

– Cantitatea de grăsimi variază între 4.3g și 30g.

– Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.5g și 12g.

– Cantitatea de glucide variază între 1.85g și 9.3g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 3.4g.

– 56.41% din produsele analizate nu conțin fibre.

– Cantitatea de proteină se situează între 9g și 11.5g pentru produsele studiate.

– Cantitatea de sare s-a situat între 1g și 1.6g.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită