Web Analytics
scris miercuri, 11.01.2023

Le-a spus polițiștilor că are o armă și vrea să o folosească pe o stradă din Câmpulung

Un bărbat din Câmpulung a anunțat poliția că deține o armă pe care intenționează să o folosească împotriva persoanelor de pe stradă. Din fericire, sesizarea a fost falsă.

Le-a spus polițiștilor că are o armă și vrea să o folosească pe o stradă din Câmpulung

Miercuri, 11 ianuarie a.c., un bărbat cunoscut cu afecțiuni medicale a alertat, printr-un apel la 112, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung. Bărbatul solicita intervenția poliției, deoarece deține o armă pe care intenționează să o folosească împotriva persoanelor de pe strada pe care se afla. Bărbatul nu a oferit date suplimentare despre el sau locul unde se află, dar a fost identificat în scurt timp de către polițiștii de ordine publică.

Polițiștii au efectuat un control corporal, dar nu au găsit asupra celui în cauză vreo armă sau alt obiect asemănător.

Citește și Fostul şofer al şefului IPJ Argeş, trimis în judecată pentru fals intelectual

Bărbatul nu se află la prima sesizare care nu se confirmă și a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform O.U.G. 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore în folosul comunității. Totodată, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore în folosul comunității.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...