Web Analytics
scris joi, 27.10.2022

De la 1 ianuarie! Se scumpesc băuturile alcoolice!

De la 1 ianuarie 2023 se va aplica o majorare a taxelor la alcool de aproximativ 15%, arată Hotnews într-o analiză publicată miercuri. Producătorii de băuturi alcoolice vor fi nevoiți să majoreze, din nou, prețurile, dacă nu cumva recurg la reducerea producției și concedieri.

De la 1 ianuarie! Se scumpesc băuturile alcoolice!

Citește și: Învață să te aperi împotriva dezinformării

Vă amintim, la 1 august a.c., taxele pe alcool au fost crescute cu 5 procente. Se estimează că de anul viitor taxele pe accizele pentru alcool ar urma să fie majorate cu încă 15%. Drept urmare, creșterile vor fi între câțiva lei și câteva sute de lei, în funcție de cât de scumpă e băutura.

Câteva calcule orientative pentru o sticlă de 700 ml pentru câteva băuturi: pălincă, majorarea ar putea fi de aproape 3 lei, vinars, creștere între 2 lei 50 și 4 lei, pentru vodcă, de la 1 leu și 50 de bani la 3 lei, cu 2-3 lei ar urma să fie creșterea și la whisky pentru o sticlă cu aceeași cantitate. Și romul ar urma să fie mai scump, cu o majorare cu 2 până la 3,5 lei. De menționat că, între timp s-au majorat costurile și pentru materiile prime folosite în această industrie, precum sticla și etichetele.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...