Web Analytics
scris joi, 26.03.2015

Direcţia pentru Sport şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal, sancţionate de către Inspectoratul în Construcţii şi ISU

# Pentru lipsa autorizaţiei de construcţie şi „nereguli” în situaţii de urgenţă # În schimb, Laurenţiu Achimescu, directorul Direcţiei pentru Sport, în proprietatea căreia se află sediul AJF semnează negru pe alb că „pentru amenajarea accesului şi foişor de lemn demontabil nu există obligaţia emiterii de autorizaţie de construire”. # Acelaşi Achimescu mai spune că „neregulile la care se fac referire nu au fost constatate de noi şi nici de reprezentanţii ISU”.

Direcţia pentru Sport şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal, sancţionate de către Inspectoratul în Construcţii şi ISU

Scandalul de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş este departe de a se fi încheiat. După ce observatorul Marian Mincă a fost exclus de către Comisia de disciplină a AJF pentru faptul că a vorbit în Jurnalul de Argeş despre dezastrul din fotbalul judeţean, acesta a făcut mai multe sesizări la instituţiile statului pentru alte nereguli la asociaţia condusă de Cornel Sorescu. Printre aceste sesizări se numără şi cea de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, instituţie care a şi dispus un control la AJF. ITM-ul a descoperit că AJF-ul nu are autorizaţie de funcţionare, motiv pentru care „unitatea a fost sancţionată contravenţional şi au fost dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate”. Valoarea amenzii luate de AJF s-a ridicat la 50 de milioane de lei vechi. Mai nou însă şi alte instituţii de control ale statului au dat sancţiuni AJF-ului, dar şi Direcţiei pentru Sport ca şi proprietar al sediului AJF. Este vorba de Inspectoratul Judeţean în Construcţii şi ISU Argeş pentru lipsa autorizaţiei de construcţie a porţii şi a foişorului de lemn, dar şi pentru faptul că infiltraţiile au ajuns la întrerupătoarele de curent electric pe de o parte şi pentru lipsa unui act adiţional între proprietar şi chiriaş în speţă DJST şi AJF pe de altă parte.

Directorul Achimescu contrazice legea şi ce a dispus Inspectoratul în Construcţii

Este de-a dreptul incredibil cum directorul Laurenţiu Achimescu de la Direcţia pentru Sport poate să contrazică legea şi ce a dispus Inspectoratul în construcţii în urma controlului de la sediul AJF! Iată în continuare ce constatări a făcut Inspectoratul Judeţean în construcţii şi ce răspuns halucinant a semnat directorul liberal Laurenţiu Achimescu. „În incinta clădirii, se menţionează în procesul verbal de control al Inspectoratului în Construcţii, că datorită neîntreţinerii terasei au avut loc infiltraţii ce au dus la desprinderea tencuielii de pe tavan, de pe pereţi, infiltraţiile ajungând în anumite zone până la întrerupătoarele de energie electrică, de aici constatându-se că AJF Argeş în calitate de utilizator şi DJST Argeş în calitate de proprietar al construcţiei nu îşi îndeplinesc obligaţiile prevăzute de articolul 26 din Legea Nr. 10/1995. Pentru edificare poartă de acces, cât şi pentru foişorul din lemn nu au fost prezentate autorizaţii de construire, contrar prevederilor articolului 1 din Legea 50/1991. În consecinţă s-a solicitat organelor de control competente din cadrul Primăriei municipiului Piteşti după identificarea proprietarilor să efectueze o acţiune de control privind autorizarea executări lucrărilor în cauză şi în funcţie de încălcarea prevederilor legale să acţioneze conform articolelor 26 şi 28 din aceeaşi lege urmând ca să informeze IJC Argeş cu privire la constatările efectuate şi eventualele măsuri dispuse”. Iată ce spune şi conducerea Direcţiei pentru Sport: „Referitor la solicitarea dacă există autorizaţie de construcţie pentru poartă şi foişor, vă informăm că în conformitate cu prevederile legii Nr. 50/1991, art. 11 pentru amenajarea accesului (poarta făcând parte din împrejmuire) şi foişor din lemn demontabil nu există obligaţia emiterii de autorizaţie de construire”.

Deşi şi ISU a sancţionat Direcţia, Achimescu spune că reprezentanţii acestei instituţii nu au găsit nereguli

„În urma controlului ISU Argeş, se arată într-o adresă semnată de Cornel Sorescu, preşedintele AJF Argeş, s-a întocmit proces verbal prin care s-a pus în vedere AJF Argeş şi DJTS Argeş încheierea unui act adiţional în care să se prevadă în mod expres atribuţiile fiecărei părţi din contractul de închiriere în ceea ce priveşte răspunderea privind securitatea şi sănătatea în muncă aşa cum prevede Legea Nr. 315/2006”. În plus, Inspectoratul în construcţii spune că „datorită neîntreţinerii terasei au avut loc infiltraţii ce au dus la desprinderea tencuielii de pe tavan, de pe pereţi, infiltraţiile ajungând în anumite zone până la întrerupătoarele de energie electrică”. Şi de această dată directorul Achimescu sfidează legea şi într-o adresă către Consiliul Judeţean Argeş menţionează că „neregulile la care se fac referiri (pereţi care cad, fire de curent neizolate, prize ieşite din perete, fără plan de evacuare, lipsă stingător de incendiu) nu au fost constatate de noi în data de 5.02.2015 şi nici de reprezentanţii ISU Argeş în urma controlului efectuat în ziua de 26.01.2015”. Trebuie precizat că directorul Achimescu habar nu avea că în urma controlului s-a dispus întocmirea unui act adiţional între AJF şi DJS, iar în ceea ce priveşte celelalte nereguli trebuie spus că imediat după control conducerea AJF a dispus remedierea lor. Aşa se face că în momentul controlului Direcţiei toate lucrurile erau în regulă. Ceea ce însă este destul de grav este că actul adiţional despre care am vorbit a fost semnat în cele din urmă între cele două instituţii la data de 6.02.2015, deşi el este datat – atenţie! – la 5.01.2015.

Conducerea AJF a pus lacăte la dosarele cu evidenţele echipelor

În urma scandalului de la AJF Argeş care uşor-uşor a scos la iveală o mulţime de nereguli, de la o evidenţă cu încasările de la echipe făcută vraişte şi până la controale ale instituţiilor statului care au descoperit fiecare în parte diferite încălcări ale legii, conducerea AJF a dispus o serie de măsuri chiar de cascadorii râsului. Spunem asta pentru că în incinta instituţiei se pot observa lanţuri cu lacăte la spaţiul de arhivare în care sunt depozitate dosarele cu evidenţele echipelor, de la fiecare cartonaş plătit sau neplătit până la sume de transfer etc. Mai mult decât atât, după ce conducerea unei anume echipe, care de altfel este şi membră în adunarea generală a AJF, a solicitat copii după procesele verbale ale biroului executiv al AJF, răspunsul semnat de preşedintele Cornel Sorescu a fost unul sec şi cel puţin ciudat: „Aceste procese verbale au caracter confidenţial în situaţia în care trebuie apărate interesele şi imaginea AJF Argeş”. În concluzie, situaţia de la AJF este una aflată pe un butoi cu pulbere având în vedere că au început deja să apară şefi de cluburi care spun că au plătit toate „dările” către AJF, dar ei apar în programul instituţiei cu datorii destul de mari.
Marius Ionel

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită